Kuřecí plátky s příchutí"Znojma"

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: do 30 minut,10 minut pod tlakem 4 porce Pro začátečníky 26 názorů

Suroviny

4 plátky kuřecího masa
/prsní nebo stehenní řízky/
100 g gazdovské slaniny
1 větší cibule
2 větší mrkve
5 větších sladkokyselých okurek
20 kuliček pepře
1 kostka slepičího bujónu
1 polévková lžíce plnotučné hořčice
1 polévková lžíce hladké mouky
1 polévková lžíce oleje
trošku soli
práškové sladké papriky na poprášení masa
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do 2 dl vody dáme nejlépe do vajíčka na vyluhování sypaného čaje na 10 minut vyvařit 20 kuliček celého pepře. Mezitím přes potravinářskou folii naklepeme opláchnuté, osušené plátky masa a zlehka je po obou stranách osolíme a poprášíme sladkou paprikou. Očistíme mrkev a cibuli.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev, okurky a slaninu nakrájíme na drobnější kostičky. Do papiňáku na rozehřátý olej dáme cibuli společně se slaninou a necháme chvilku cca 3 minuty restovat. Pak vložíme plátky masa a necháme je z obou stran zatáhnout (až dostanou šedavou barvu 2+2 minuty z každé strany).

  3. Poté k masu přisypeme nakrájenou mrkev a okurky, rozdrobíme kostku bujónu, podlijeme vývarem z pepře, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na mírném plameni vaříme 10 minut.

  4. Hrnec odstavíme z plamene, vypustíme opatrně přerušovaným nadzvedáváním ventilu vzduch a pak poklici odstraníme. Z hrnce vyjmeme maso a část zeleniny bokem na talíř a zbytek zeleniny se šťávou ponorným mixerem rozmixujeme.

  5. V půl litru studené vody rozmícháme polévkovou lžíci hladké mouky, rozmixovanou šťávu uvedeme k varu a za stálého míchání vodu s moukou vlijeme do hrnce. Přidáme hořčici a vše za stálého míchání provaříme ještě 10 minut.

  6. Do hotové omáčky vložíme maso se zeleninou, necháme prohřát a můžeme podávat. Jako příloha se hodí rýže, může být i houskový knedlík.

Poznámka

Pokud nemáme papiňák (tlakový hrnec), děláme ve větším kastrolu, postup je stejný, jen dobu dušení protáhneme na 25 minut.

Omáčka má chuť jako u Znojemské hovězí pečeně, je chutná a pikantní, jen místo hovězího masa, které je celkem drahé, máme drůbeží a pochutnáme si skoro stejně:-) Já jsem si vykostila kuřecí stehna a kosti s odřezky a kůží jsem použila na polévku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí plátky s příchutí"Znojma"

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Marcela: Anička holt recepty opravdu vymazlí, krásně popíše, přidá fotopostup. Je to určitě lepší, než foto 7x z jiné strany bez fotopostupu;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Marcela:Děkuji za velice vřelý komentář,který mě moc potěšil:-K:-KJsem ráda,že jste si pochutnali:yes::-))

    Odpovědět

  • Marcela Marcela(neregistrovaná)

    Díky skvělému popisu se zadařilo, moc děkuji za recept a mám přání, dávejte pro začátečníky více takovýchto skvělých receptů.
    Moc jsme si pochutnali, ještě jednou DÍKY:yes::-K

    Odpovědět

  • Jarus87 Jarus87

    Mňam:-!to vypadá moc dobře:-p
    posílám další bod:yes:a vyzkouším pak dám vědět jak se povedlo:-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Eliza:Eli děkuji:-K:-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Krásně podrobný popis, Aničko. Musí to být dobrounké, zvláštní...:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    xanny:Za krásnou fotku děkuji:-KA hlavně díky za uvaření;-)Moc mě to potěšilo:-8a jsem ráda,že chutnalo:-!Díky:-K:-K

    Odpovědět

  • xanny xanny

    Dnes jsem udělala na oběd ze zadních kuřecích čtvrtek a teda :-p:-p, i dvouletá dcera zblajzla po dlouhé době všechno, co měla na talíři:-K. Fotečku přidávám a děkuji za inspiraci.:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Ivana79:Ivanko můžeš pomixovat úplně všechnu zeleninu a mužíček pak ty okurky snad ani nepozná;-):-))Já jsem část odebrala,aby to bylo v závěru i pro oko barevnější:-)
    Všem Vám děkuji :-K:-KMoc mě Vaše komentáře těší:yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Aničko, Tvé recepty nikdy nezklamou:-K:yes:...+

    Odpovědět

  • misza misza

    Hezký recept:-*:yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    ;-)nádhera+1:yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Ivana79 Ivana79

    Anička,vyzerá to :-p:-p:yes:,ja by som si hneď dala,škoda že ten môj nechce v jedle sladkokyslé uhorky:-(Ale možno niekedy vyskúšam;-)

    Odpovědět

  • Irule Irule

    vypadá to moc dobře, vyzkouším určitě. Dávám taky bodík :yes::-p:-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kureci platky kuřecí plátek na španělský způsob kuřecí platek kuřeci platky recepty kureci platek z ryzi kuřecí plátky po znojemsku kuřecí plátek na vodě kuřecí plátek recepty prirodni kureci rizek znojemsky kuřecí plátek krůtí plátek po znojemsku hovězí plátky znojmo znojemská s lečem znojmo z kuřecího masa kuřecí plátky recept kureci recepty obrázky kuřecí plátky kuřecí na platky kurec omackai znojmo recept ze znojma