"Hadi"
Hady z bramborového těsta - jídlo našeho dětství, si můžeme podle receptu připravit sami. Podáváme je nakrájené, posypané skořicí a cukrem a přelité rozpuštěným máslem a přitom můžeme zavzpomínat na prázdniny, strávené u babičky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 517 kJ / 601 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,68 g |
Tuky | 19,06 g |
Vláknina | 11,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 549 mg |
Sůl | 1,37 g |
Sacharidy | 83,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den předem očistíme a uvaříme brambory ve slupce.
Krok 2: Včas nahřejeme troubu na 200 °C.
Krok 3: Brambory oloupeme a nastrouháme do misky. Přidáme vejce, olej, sůl, prášek do pečiva, zamícháme a dohustíme moukou. Mouku nemusíme vážit, přisypáváme od oka, až je těsto dostatečně husté a nelepí.
Krok 4: Těsto, podsypané dětskou krupičkou, na vále rozválíme na plát asi půl centimetru vysoký. Potřeme rozpuštěným sádlem a hustě zasypeme dětskou krupičkou. Smotáme jako roládu, kterou přeneseme na plech a svineme jako hada, nebo cik-cak (jak je na fotkách).
Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180-200 °C cca 20-30 minut.
Krok 6: Upečeného hada nakrájíme, posypeme cukrem, mletou skořicí a přelijeme sádlem (nebo máslem).
Zveřejněno 17. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Hadi"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MWnm
Moje poznámka
"Hadi"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MWnm
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 54 minutami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 3 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 5 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 7 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 10 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí polévka
Kajkajak před 6 minutami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 10 minutami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 42 minutami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 54 minutami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 58 minutami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 1 hodinou
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 1 hodinou
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 3 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 3 hodinami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 4 hodinami
Tématické fráze:
laciné recepty,
těsto na hady,
jak uvařit hada,
hadi recept,
pokrm z hada,
laciná jídla,
recept na hada,
hadi,
had recept,
recept hadi,
bramborovi hadi,
recept na hady,
recept had,
hadi recepty,
hadi z těsta,
laciné letní recepty,
jak upect hada,
jidlo z hada,
recepty z hada,
had recepty
Suroviny:
brambory,
vejce,
mouka hrubá,
olej,
sůl,
prášek do pečiva,
krupice dětská,
sádlo,
cukr moučkový,
skořice mletá,
sádlo
Komentáře (31)
Recept je jinak věnován uživatelce registrované, která si láme hlavu nad tím jaký recept má, aspoň jednou týdně vložit, když z těch obyčejných surovin to nejde
děkuji
Nofři.. super