Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 971 kJ / 4 295 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 434,67 g |
| Tuky | 253,70 g |
| Vláknina | 16,80 g |
| Cholesterol | 1,05 g |
| Sodík | 4,46 g |
| Sůl | 11,00 g |
| Sacharidy | 33,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso omyjeme, pečlivě osušíme, potřeme kořením Divočina a osolíme. V brutvanu nebo jiné, vhodné nádobě, rozpálíme máslo s olejem a maso opékáme ze všech stran asi 10 minut.
Krok 2: Poté odložíme do nádoby pomalého hrnce. Ve výpečku si osmažíme slaninu a cibule nakrájené na kostičky. Až je slanina voňavá a křupavá, cibule dozlatova, přihodíme hříbky. Opečeme pěkně pospolu s cibulí a špíčkem.
Krok 3: Asi po pěti minutách přilijeme víno a necháme odpařit alkohol, což je za cca 5 minut, na plný plyn.. nebo elektriku.. nebo tak. Kuličkové koření uvrhneme do útrob "čajítka".. víte, co myslím.. to je takové to vajíčko, do kterého dáváme sypké thééé.
Krok 4: Vložíme ho do PH. Když se nám vínko zčásti odpařilo, přilijeme vývar a necháme projít varem. Poté celou tuto směs přelijeme k masu do PH. Táhneme pěkně na st. č. I cca 4 hodiny. Doporučuji dělat den před plánovanou konzumací, studené maso se lépe krájí.
Krok 5: Máme-li masíčko měkké, vyjmeme ho láskyplně z útrob PH a odložíme do chladu. A jdeme na sosík: šťávu z pod masa si přendáme do rendlíku, pořádně pod ním roztopíme a necháme přejít varem. Dochutíme solí, pokud je to zapotřebí. Tyčovým mixérem rozmixuje dohladka.
Ideální přílohou jsou bramborové knedlíky nebo gnocchi.
Ideální přílohou jsou bramborové knedlíky nebo gnocchi.
Zveřejněno 24. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kolouščí kýta na hříbkách a víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2DPz
Moje poznámka
Kolouščí kýta na hříbkách a víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2DPz
Nejnovější recepty
Vánoční oplatky
Přidáno před 15 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 17 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 18 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 18 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 19 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční cukroví
fragolina před 4 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 9 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 9 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 10 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 10 hodinami
Krkovička z trouby
Sahula před 10 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 10 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 11 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
milhausz1984 před 11 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
busy_dad před 11 hodinami
Tématické fráze:
kolouch recept,
kolouch recepty,
recepty z koloucha,
maso z koloucha,
kýta z koloucha,
recepty kolouch,
kolouch kýta,
recept kolouch,
kolouch,
srnčí na hříbkách,
kolouch na vine,
recept na koloucha,
kolouch kyta recepty,
kýta kolouch,
maso z koloucha recepty,
recepty na koloucha,
kolouch maso,
kýta z koloucha recepty,
kolouch kyta recept,
receptykolouch
Suroviny:
kýta z koloucha,
cibule,
slanina,
hříbky sušené,
víno červené suché,
máslo,
olej olivový,
koření divočina,
vývar hovězí,
jalovec,
pepř černý,
koření nové koření,
sůl mořská
Komentáře (81)
Rebi - jídlo to musí být de li ka te sa
http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=2102
Zdenka1: k tomu poslednímu slovu, co jsi napsala, by se mi chtělo něco dopsat, ale raději nic, aby tu nevznikaly zbytečné třenice: prase, či slepice... tak si dáme tofu
Díky za recept.Dala jsem suchohřiby a Rulandské !
díky všem za zájem a hezké komentíky