Cukroví ze Salka
Nenáročné, chutné a ideálně i nepečené cukroví je vyhledávanou alternativou k tradičním receptům. Kokosový základ, který v sobě ukrývá barevné marcipánové zdobení potěší nejen dětské oči a chuťové pohárky.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 840 kJ / 2 591 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,85 g |
Tuky | 187,68 g |
Vláknina | 32,50 g |
Cholesterol | 82 mg |
Sodík | 547 mg |
Sůl | 1,34 g |
Sacharidy | 153,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na kokosovou hmotu smícháme a vypracujeme v těsto, které následně vyválíme na obdélníky o velikosti asi 20x10 cm.
Krok 2: Na marcipán je důležité si nejprve pomazat ruce olejem, aby těsto nelepilo.
Krok 3: Veškeré suroviny na marcipán smícháme a zpracujeme ve vláčné těsto. Vyválíme z něj 3 tenké válečky, které obarvíme různou barvou.
Krok 4: Válečky poskládáme vedle sebe a přitiskneme k sobě.
Krok 5: Přeneseme je na kokosový plát, který stočíme do rolády.
Krok 6: Rolády obalíme v kokosu. Necháme je zaschnout a ztuhnout.
Krok 7: Po zaschnutí je rozkrájíme na kousky.
Zveřejněno 1. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cukroví ze Salka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RjNO
Moje poznámka
Cukroví ze Salka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RjNO
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 2 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 13 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 14 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
jalamo před 35 minutami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 45 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 2 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 3 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 5 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 11 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 12 hodinami
Tématické fráze:
nepečené cukroví ze salka,
vánoční cukroví že salka,
recepty na vánoční cukroví ze salka,
náplň do cukroví ze salka,
cukrovi ze salka a kokosu,
náplň ze salka,
nepečené cukroví salko,
vánoční cukroví salko,
cukroví ze sušeneho mléka,
vánoční nepecene cukroví ze salka,
recepty ze salka,
vaření salka,
těsto ze salka,
nepečené vánoční cukroví ze salka,
napln do ořechu ze salka,
cukoví ze salka,
nepečené cukroví ze sušeného mléka,
)cukroví ze salka,
salko recepty,
recept ze salka
Suroviny:
salko,
mléko sušené,
kokos,
voda,
mléko sušené,
cukr moučkový,
mandlové aroma,
med,
potravinářské barvivo,
olej,
kokos
Komentáře (21)
Kokosová hmota:
1 Salko
100g sušeného mléka
250g kokosu
Marcipán:
1 lžíce voda
3 lžíce sušené mléko
2 lžíce cukr moučka
mandlové aroma kapku
1 lžička medu
olejem pomazat ruce, aby se těsto nelepilo,jinak vše smíchat a zpracovat na vláčné těsto
Můžeš to upřesnit, prosím.