Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 758 kJ / 6 395 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 199,47 g |
Tuky | 240,49 g |
Vláknina | 164,75 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 1,04 g |
Sůl | 2,95 g |
Sacharidy | 775,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z mouky, cukru, prášku do pečiva a tuku uděláme drobenku. 1,5 hrnku dáme stranou.
Krok 2: Do zbylé drobenky vmícháme vejce a mléko.
Krok 3: Pečlivě rozmícháme - konzistence by měla být tekutější asi jako na bublaninu. Pokud je třeba, ještě přilijeme mléko.
Krok 4: Vylejeme na vymazaný pekáč a rozestřeme.
Krok 5: Poklademe borůvkami (i jiné ovoce) a posypeme zbytkem drobenky.
Krok 6: Pečeme v silně rozehřáté troubě do růžova (200°C asi 35 min).
Zveřejněno 4. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Borůvkový rychlík /i jiné drobné ovoce/
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KOpM
Moje poznámka
Borůvkový rychlík /i jiné drobné ovoce/
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KOpM
Nejnovější recepty
Minimuffinky
Přidáno před 2 hodinami
Zapékané pirohy
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 7 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí sendvič
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kulajda se sušenými houbami
Moanka před 32 sekundami
Pečená bylinková vepřová kýta
Tomas_K před 1 hodinou
Sváteční maková bábovka
Eri86 před 1 hodinou
Svěží jahodový dort
Lauri74 před 2 hodinami
Jablečný koláč s ovesnými vločkami
Nikola73 před 2 hodinami
Chleba s vajíčkem - snídaně nebo večeře
bobnak před 2 hodinami
Kedlubny v sýrovém těstíčku
Sahula před 2 hodinami
Provensálská vepřová kýta
Monkrizova před 3 hodinami
Ovocný jogurťák
danila před 4 hodinami
Tématické fráze:
hrnkovy borůvkový koláč s drobenkou,
hrnkovy boruvkovy kolac,
hrnkový ovocný drobenkový koláč,
ovoce pro diabetiky,
dia borůvkový koláč,
borůvkový koláč pro diabetiky,
borůvkový drobenkový koláč,
borůvkový koláč hrnkovy,
borůvková bublanina s drobenkou,
dia rybízový koláč,
rybízový koláč dia,
drobenkový borůvkový koláč,
hrnečkové pečení,
borůvkový koláč-hrnkový,
hrníčkový borůvkový koláč s drobenkou,
borůvkový hrnkový koláč,
hrneckovy borůvkový koláč,
hrnkový drobenkový koláč,
hrnkový táč,
rybízový koláč pro diabetiky
Suroviny:
borůvky,
mouka špaldová hrubá,
sladidlo umělé,
tuk hera,
vejce,
mléko,
prášek do pečiva
Komentáře (9)
Poznať obsah sacharidov v surovinách a jednotlivých potravín je základom diabetickej diety. A to mi vo všetkých tzv. DIA receptoch uvedených na tomto webe chýba.
V receptoch kľudne môže byť použitý aj cukor, pokiaľ autor receptu dokáže spočítať celkový obsah sacharidov v hotovom produkte a napíše to jasne a zreteľne v texte receptu.