Kuře Kung- pao

Lucus737 Kuchařka:

Drůbeží maso 11 názorů

54

Suroviny

400 g kuřecí prsa
2 bílky
3 lžíce hladké mouky
sůl
5 lžic rostlinného oleje
1 červená paprika
1 zelená paprika
4 lžíce arašídů
lžička chilli
2 lžíce bílého vína
2 lžíce sójové omáčky
1 cibule
lžička cukru
lžička octa
špetka vegety
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky asi o hraně jednoho centimetru. Dva bílky ušleháme s hladkou moukou, slabě osolíme a smícháme s masem. Necháme odležet.

  2. Na pánvi rozpálíme asi pět lžic oleje a za stálého míchání a oddělování masa je osmažíme. Osmažené maso vyjmeme a dáme stranou. . Odlijeme nadbytečný olej až na asi dvě lžíce.

  3. Pak olej znovu rozehřejeme, vrátíme maso, přidáme na kostičky nakrájenou červenou a zelenou papriku a čtyři lžíce arašídů, opečeme.

  4. Zvlášť si připravíme zálivku z jedné lžičky chilli, dvou lžic vína, sójové omáčky, jemně usekané cibule, lžičky cukru, lžičky octa a špetky vegety. Maso na pánvi přelijeme, zamícháme a osmahneme.

Poznámka

Můžeme podávat s dušenou rýží a zeleninovým salátem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře Kung- pao

  • casino casino

    Paprika:
    Přesně jste to vystihla:yes:
    Toto je (vyjma mouky a buráků) skoro čistokrevné La´c

    Odpovědět

  • Gábina Gábina(neregistrovaná)

    Celkem to ušlo :-)

    Odpovědět

  • dadynka dadynka

  • tr tr(neregistrovaný)

    bvco je vývarB????????????????
    :-?

    Odpovědět

  • Tereza Tereza(neregistrovaná)

    vynikající!!!!!:yes:

    Odpovědět

  • GiZMaX GiZMaX(neregistrovaný)

    Už chápu proč jde česká gastronomie do pr*ele... :-)) :-)) :-)) :-)) :no: :no: :no:
    Co má tento recept do háje společného s Kuře Kung-Pao? :no: :no:

    Odpovědět

  • aja aja(neregistrovaná)

    výborný!!!!!!!!:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • vegeta vegeta(neregistrovaná)

    spetka vegety haha a jeste k tomu do kung paa. krome toho , ze ten recept uz je celej spatne tak spetka vegety :no::no::no::no::-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Nejsem si jistá, jestli do pokrmu kung-pao patří hladká mouka. Já osobně bych dala přednost škrobové moučce. Až během přípravy jsem zjistila, že nemám červenou papriku, tak je tam oranžová. Výsledkem je vcelku chutné jídlo, ale s kung-paem v čínské restauraci se to srovnat nedá. ;-) +

    Odpovědět

  • Morgan2 Morgan2(neregistrovaný)

    Tak tohle bych mohla jíst neustále mňam:-)):yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:;-);-);-):-D:-D:-D

    Odpovědět

  • zdenka zdenka(neregistrovaná)

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo