

Kuře Kung- pao
Suroviny
- 400 g kuřecí prsa
- 2 bílky
- 3 lžíce hladké mouky
- sůl
- 5 lžic rostlinného oleje
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 4 lžíce arašídů
- lžička chilli
- 2 lžíce bílého vína
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 cibule
- lžička cukru
- lžička octa
- špetka vegety
Postup přípravy receptu
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky asi o hraně jednoho centimetru. Dva bílky ušleháme s hladkou moukou, slabě osolíme a smícháme s masem. Necháme odležet.
Na pánvi rozpálíme asi pět lžic oleje a za stálého míchání a oddělování masa je osmažíme. Osmažené maso vyjmeme a dáme stranou. . Odlijeme nadbytečný olej až na asi dvě lžíce.
Pak olej znovu rozehřejeme, vrátíme maso, přidáme na kostičky nakrájenou červenou a zelenou papriku a čtyři lžíce arašídů, opečeme.
Zvlášť si připravíme zálivku z jedné lžičky chilli, dvou lžic vína, sójové omáčky, jemně usekané cibule, lžičky cukru, lžičky octa a špetky vegety. Maso na pánvi přelijeme, zamícháme a osmahneme.
Poznámka od kuchařky
Můžeme podávat s dušenou rýží a zeleninovým salátem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuře Kung- pao
-
Filimonow: i kritika se dá vyjádřit slušnou formou. Váš vulgární komentář mažu.
-
Paprika:
Přesně jste to vystihla
Toto je (vyjma mouky a buráků) skoro čistokrevné La´c -
Celkem to ušlo
-
-
bvco je vývarB????????????????
-
vynikající!!!!!
-
Už chápu proč jde česká gastronomie do pr*ele...
Co má tento recept do háje společného s Kuře Kung-Pao? -
výborný!!!!!!!!
-
spetka vegety haha a jeste k tomu do kung paa. krome toho , ze ten recept uz je celej spatne tak spetka vegety
-
Nejsem si jistá, jestli do pokrmu kung-pao patří hladká mouka. Já osobně bych dala přednost škrobové moučce. Až během přípravy jsem zjistila, že nemám červenou papriku, tak je tam oranžová. Výsledkem je vcelku chutné jídlo, ale s kung-paem v čínské restauraci se to srovnat nedá.
+
-
Tak tohle bych mohla jíst neustále mňam
-