Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králičí roládky se šunkou a křenem

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 708 kJ /
408 kcal
Bílkoviny40,87 g
Tuky16,32 g
Vláknina1,08 g
Cholesterol 172 mg
Sodík 1,86 g
Sůl4,00 g
Sacharidy8,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Upravené maso osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Krok 2: Na každý kousek dáme špalíček šunky a spíchneme jehlou do závitků, které osolíme a opepříme i z vnější strany. Jestliže nám šunka zbyde, přidáme ji do pekáčku. Krok 3: V pekáčku rozehřejeme olej s máslem a maso zprudka opečeme. Podlijeme vínem a vodou, přikryjeme alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby na 120°. Pečeme do změknutí, při této nízké teplotě delší dobu. / cca 2 hodiny/. Krok 4: Když je maso měkké, zvýšíme teplotu na 200° a necháme zezlátnout. Krok 5: Nakonec vmícháme do výpeku nastrouhaný křen.

Zveřejněno 6. 1. 2013

Poznámka autorky maris

Doporučuji jako přílohu zvolit bramboráčky a fazolky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lEzl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lEzl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

senky:Maru, díky, mrknu se po nich:-)

senky: jsou to takové válečky, v mrazícím pultu:-)

Ještě jednou děkuju a budu moc ráda, jestli někdo vyzkouší:-)

Maruško,opět další z Tvých príma skvostů:-p:yes::-K

Krásné roládičky:yes::yes: v Makru?? musím se po nich podívat;-)

Krásně zarolovámo:-p:yes::yes:

Děkuju vám, jsem ráda, že se vám recept líbí:-)
Porada - já vím, dělám si legraci, kdybych měla sebemenší pochyby, tak to nekoupím;-):-)):-))

hmmmm - Maris to je zase mňamka:yes::-D
králíčí vykoštěné hřbety mívají i v akcích v Penny;-)kupovala jsem je před vánocemi a měli i celá stehna (tedy stehýnka nó - v kilovém balení jich bylo 6 ks)

jo to je mňamka, taky dělám různé závitky z králíčka a i z vykostěných zadních stehen a k tomu brambůrek a tatarku:-p:-p:-p a příští týden něco bude , tak že bych Vám zkusila udělat chutě :-D:-D:-D

maris - to se Vám opravdu moc povedlo.:yes::-p, Dnes už je z Číny prakticky vše. Ale jak se říká " co oči nevidí ... atd":-))

Vykostene kralici hrbety jsou moc dobre, prima jemne masicko..pomalu pecene musi chutnat vyborne + pouzite ingredience..mnamka..:yes::yes:

Parádní roládky:-p:yes:

Jana Remkova: Tady taky. Doufám, že to králík je, Makru věřím;-):-))

Jana Remkova:no tak vidíš co to plácám, to jak jsem utírala slinu tak mi to z vypadlo:-D:-D:-D

maris: Ajtakrajta!! Z číny?? Jsou to fakt králíci?:-D :-d jen žertuji;-) Tady v Makru mohou nakupovat většinou jen živnostníci, co mají takovou nějakou kartu. Mne by tam musel maximálně vzít s sebou. ;-)

Děkuju:-).
Vykostěné králičí hřbety kupuju v Makru, jsou to balíčky 500 g, krásné, vykostěné maso. Má to jen jeden háček - je to z Číny, tak nezbývá než doufat, že je to opravdu králík:-)):-)):-))

Maruš, i ty mě tu budeš provokovat s tím králíkem:-?krásné jídlo, ale kde vzít králíčka, to mi asi nepovíš-no jo, asi se s tím budu muset vyrovnat, ale 6.boda ti dám:yes:

suslajda: tak v mráku, jo?:-D

Králičí hřbet je v mráku tak není co řešit;-)nádhera jako vždy:yes::yes:

Maruš, to si uložím!! Králičí hřbet mám, jen ho vykostit;-)

krásný recept a fotečky jedna báseň Maruško:-p:-p:yes::yes::-)):-K

Maris,tak to je opravdu zase mňamka:-p;-):yes:a foto krásné,jako vždy;-):yes:

Máš pekné nápady...aj fotky...:yes:

Hmmm, to by mi chutnalo, jo ještě ty králíčky mít ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
receptář prima nápadů 6.1.2013, roládky z králíka, králičí bříška recept, králičí roláda recept, závitky z králičího bříška, kraličí bříška, receptář prima nápadů recepty 6.1.2013, králičí roláda videorecept, sunkove roladky, recept šunka s křenem, králičí roláda ze stehen, plněna kraličí bříška, recepty - králičí bříška, závitky z králičích bříšek, jak vykostit kralici hrbet, makro zadni kralici stehna, králíčí závitky, králičí roláda ze stehna, králičí závitky s křenem, recept kralici hrbety vykostene

Suroviny:
hřbet králičí, šunka, hořčice dijonská, křen strouhaný, víno bílé, olej olivový, máslo, sůl, pepř bílý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu