Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 471 kJ / 113 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,15 g |
Tuky | 0,38 g |
Vláknina | 3,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 45 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 22,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo rozpustíme ve větším hrnci společně s kousky špeku. Přidáme cibulku a orestujeme, přidáme nastrouhanou mrkev a ještě chvíli restujeme.
Krok 2: Když začne mrkev pouštět barvu, ztlumíme plamen, přidáme česnek, promícháme a zasypeme směsí hladké mouky a červené papriky (1 polévková lžíce mouky a 1 čajová lžička papriky) a důkladně promícháme.
Krok 3: Rychle přilijeme trošku vývaru, vymícháme dohladka a pokračujeme postupným přiléváním vývaru (za stálého míchání). Přidáme majoránku, pepř a podle chuti špetku soli. Necháme cca 15 minut provařit a přidáme čočku.
Krok 4: Opět necháme polévku pořádně provařit (aspoň 30 minut) a přidáme klobásku. Necháme vařit dalších 15 minut a přidáme červené fazolky.
Krok 5: Poté znovu vaříme cca 10 minut a přidáme bílé fazolky, provaříme a nakonec přidáme bramboru. Když jsou brambory měkké, polévka je hotová. Okořeníme dle chuti, je-li třeba.
Zveřejněno 19. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Frankfurtska fazolacka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GKZ3
Moje poznámka
Frankfurtska fazolacka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GKZ3
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 9 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 6 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 7 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 7 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 8 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 8 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 8 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 9 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 9 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 9 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 9 hodinami
Tématické fráze:
fazolacka,
franfurtska polévka s madarskou klobasou,
fazolacka bez brambor,
fazolacka s konzervy,
fazolacka z konzervy,
fazolacka s brambory
Suroviny:
fazole červené,
fazole bílé,
čočka,
cibulka,
mrkev,
brambory,
česnek,
máslo,
špek,
mouka hladká,
vývar,
paprika sušená sladká,
majoránka,
pepř,
sůl
Komentáře (6)