Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka z pečené dýně a papriky

Jemná a krémová pomazánka z pečené dýně a papriky má nezaměnitelnou chuť. Přidáním chilli omáčky získáte lehce pikantní nátěrku výbornou na rozpečené tousty, nebo vykouzlíte originální jednohubky nejen na silvestrovský stůl.

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aisha

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 023 kJ /
722 kcal
Bílkoviny36,69 g
Tuky35,56 g
Vláknina21,10 g
Cholesterol 64 mg
Sodík 1,54 g
Sůl3,70 g
Sacharidy58,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěnou dýni nakrájíme na kousky, potřeme olivovým olejem a vložíme na plech (nebo zapékací nádobu), můžeme vyložit pečicím papírem. Krok 2: Na plech přidáme celou papriku a oloupaný stroužek česneku zabalený do alobalu. Pečeme na 200 °C asi 40 minut. Papriku často otáčíme. Jakmile bude paprika a dýně měkká a začnou se tvořit puchýřky, je hotovo. Krok 3: Hotovou papriku uzavřeme do sáčku a necháme asi 10 minut zapařit. Dýni a česnek necháme vychladnout. Krok 4: Papriku oloupeme a zbavíme jadérek. Poté dáme do food procesoru, přidáme česnek, dýni, drobně pokrájenou cibuli, petrželku, citronovou šťávu, chilli omáčku, sůl, pepř a rozmixujeme. Krok 5: Přimícháme žervé a na jemno nastrouhaný eidam. Dle potřeby dochutíme citronovou šťávou, solí nebo pepřem. Podáváme s pečivem.

TIP: Oblíbené podzimní pomazánky

Zveřejněno 22. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JX8y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JX8y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborná pomazánka, hodí se parádně i na jednohubky. :-) :yes:

Loni jsem ji ochutnala poprvé. Pak jsem to vyzkoušela doma na rodině a chutnalo. Už se těším až si ji letos zase udělám. O víkendu máme sezení holčičí, tak se pokusím ji udělat zase co nejlépe. ;-)

Až letos mě chytla dýňová mánie. Takže polévka skvělá, dýňová kaše s bramborem je dobrá a tahle pomazánka je luxusní!!!!:yes:<3 Poslala bych i 10 bodů, kdyby to šlo. :-8

Mesic: Dekuji a tesim se na vyzkouseni..;-)

jééé,tak to vypadá na podařenou pomazánečku :-) nějak furt točím těch 5 svých dokola. A navíc, ač máme dýni rádi, taky ji moc upotřebit neumím a tohle je fajn kombinace obojího :-) Zatím jen klíčí v pařeništi, ale už teď se těším na podzim :-)

bystrouska: Moc dekuji za duveru a vyzkouseni..jsem rada, ze chutnalo..:-K:-K..diky za pridani fotky..:yes:

Měla jsem ve sklepě poslední dýni, tak jsem spáchala;-) tuto pomazánku a nelituji:yes:, je to velká dobrota. Vzala jsem na ochutnání kolegyním do práce a všechny chtěly recept:-D.Přidala jsem fotky i bodík:-K

:yes::yes::yes: tak to určitě bude , ale až v létě až mi vyrostou dýně :yes::-D vypadá hezky.:-D;-):-p

Jůů,tak to je paráda:-K:-p:yes:

Moc dekuji..:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K

... se picnu, to je nádhera;-);-);-)

Moc se mi líbí, ukládám:yes:

překrásně barevná :-O:-K:yes::yes::yes:

:-K:-K:-K:-K diky, holky :-K:-K:-K

moc povedená pomazánka:yes::yes::-K:-p:-p

Dobrá kombinace:-p

Corall+Emmy 30.9.2006: To potesi dvojnasob..:-8..diky za hezkou fotecku..:-K

Fotka priana, dcera snedla uz 2 chleby a chce dalsi.:-K:-K

Corall+Emmy 30.9.2006: Tak to me moc potesilo..:-K:-K..diky za rychle vyzkouseni a urcite pridej fotky..;-)

Tak pomazanka je hotova a chladi se v lednicce a chodi mi ji ujidat dcera. Ted opekam toasty a dame si...

Musim rict ze je uzasna,jemne pikantni a dost me prekvapila.

....úžasné, jdu do ní.:-p:yes:

Corall+Emmy 30.9.2006: :-O:-O Takhle rychle? To jsem vubec necekala..budu se tesit :-K:-K

Dekuji za komentiky..:-K:-K

Uz ji chystam,zelenina v troube... Hodim pak fotku

Marti moc povedená pomazánka, ukládám si a Tobě posílám bodík:-p:-):yes:+

tak to je přitažlivá mňamka, jen jsem si mlaskla:-p:yes:

Fakt vypadá skvěle a jednoduše :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
pomazánka z dýně hokaido, pomazánka z pečených paprik, pečena dýně, pečené hokaido, pomazanka z dyne, pomazanka z paprik, pečené papriky, recepty z dýně, pomazánka z pečené papriky, papriková pomazánka, pomazánka hokaido, pecene papriky sul cesnek, pomazánka z pečené hokaido, dýně hokaido pomazánka, pomazánka z pečených dyne, pomazánka z pečené dýně a zeleniny, pečené dýně, pomazanky z pecenych paprik, pomazánka z hokaido, dyně recepty pomazánka

Suroviny:
dýně hokkaido, paprika čerstvá červená, česnek, cibule, sýr žervé, sýr eidam, omáčka chilli, petrželka hladkolistá, šťáva citronová, olej olivový, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu