Pomazánka z rybiček a pečené zeleniny

Suroviny

1 konzerva baltických sardinek v oleji
100 g dýně hokaido
1 kapie
1 střední cibule
200 g polotučného tvarohu
50 g másla
sůl
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Dýni, kapii a cibuli upečeme v troubě doměkka (vše se slupkou).

  2. Upečenou zeleninu necháme částečně vychladnout, poté kapii a cibuli sloupneme.

  3. Z rybiček slijeme olej a společně se zeleninou rozmixujeme (můžeme ale i jen rozmačkat vidličkou).

  4. Přidáme změklé máslo a tvaroh a vyšleháme. Dosolíme, ochutíme citr. šťávou a mažeme na pečivo, nejlépe tmavé.

Poznámka od kuchařky

Zde "dvojhubky" z domácích celozrnných žemliček, zdodené rajčaty a pažitkou.

Komentáře k receptu Pomazánka z rybiček a pečené zeleniny

Tématické fráze: pomazanka z pecenace pomazánka z pečené zeleniny pomazánka z pečené kápie pečenáče pomazánka pomazánky s rybičkama v tomatě a kořenovou zeleninou olejove rybyčky na pomazánku pečené kapie pomazanka z pečenáče recept pečená zelenina v troubě rybicky v zelenine smažená pomazánka z rybiček v tomatě dvojhubky recepty olejove rybičky pomazanku z pečenače pomazánky z pečené zeleniny pomazánka z rybiček v vlastní šťávě z másla pečené kuře na zelenině pomazánka ze zelweniny recept na pomazánku z rybiček