Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí roláda s rýží

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaB1

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 456 kJ /
587 kcal
Bílkoviny27,77 g
Tuky49,00 g
Vláknina1,25 g
Cholesterol 573 mg
Sodík 886 mg
Sůl2,13 g
Sacharidy8,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plát masa naklepeme a osolíme. Krok 2: Na plátku másla připravíme ne moc tuhá míchaná osolená vajíčka. Krok 3: Maso ze 2/3 potřeme hořčicí a vejci. Povrch poklademe kousky papriky, cibulkou a na proužky nakrájeným 1 plátkem šunky. Svineme do rolády a zpevníme nití, vytékající vejce nevadí. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej a roládu ze všech stran opečeme. Podlijeme vodou a přidáme bujón. Jakmile se bujón rozpustí, hrnec uzavřeme a dusíme asi 35 minut. Krok 4: Roládu vyndáme a do šťávy přidáme zbytek papriky nakrájenou na drobno. Zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě, provaříme a před odstavením vmícháme 1 plátek šunky nakrájené na nudličky. Z rolády odstraníme nit a nakrájíme na plátky. Krůtí roládu podáváme s rýží.

Zveřejněno 26. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí roláda s rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DEYK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí roláda s rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DEYK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

jarda Kadic: Jardo chvála vždy potěší a povzbudí. Děkuji.:-)

Bibinka: Já dělám rolády na mnoho způsobů, většinou - co dům dal.;-)Děkuji za pochvalu.

Jak už jsem si u tebe zvykl, zas moc hezky upravené:yes:

Jani, roládku máš hezky barevnou a šťáva, na které já bazíruji, máš pěknou. O:yes:de mne 1.bod

Tématické fráze:
kruti rolada, krůtí plátky s rýží, krůtí plátek s rýží, roláda s rýží, kruti s ryzi, kuřecí roláda s rýží, kruti rolada recept, krůtí roládky, vepřová roláda s rýží, recept na krutí roladu, recepty s rýží, krůtí rolka s rýží, recept krutí roláda, jak nakrájet maso na roládu, plátky rýžového těsta, plátky z rýžového těsta, krůtí roláda v tlakovém hrnci, kruti roladky s rýží, recepty na krůtí roládu, jak nakrajet krutí maso na roladu

Suroviny:
maso krůtí, máslo, vejce, sůl, hořčice plnotučná, cibulka, paprika čerstvá červená, šunka, bujón, voda, olej slunečnicový, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu