Suroviny
Porce: 5-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 356 kJ / 1 519 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,81 g |
Tuky | 92,16 g |
Vláknina | 10,46 g |
Cholesterol | 434 mg |
Sodík | 3,95 g |
Sůl | 9,15 g |
Sacharidy | 88,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Barevné fazole, já mám nejradši ty velké, namočíme na 24 hodin.
Krok 2: Vodu vylejeme a v nové vodě asi do poloviny hrnce necháme fazole vařit se solí, celým pepřem, novým kořením a bobkovým listem.
Krok 3: Když jsou fazole skoro měkké, přidáme 5 brambor na kostičky. Když je obojí měkké, 2 nožičky klobásy čabajkového typu nakrájíme na kolečka. Přilijeme smetanu na vaření, nebo šlehačku naředěnou mlékem.
Krok 4: Zahustíme jíškou: olej rozpálíme, na to na drobno cibuli zpěnit do růžova, hl.mouku osmahneme a lžičku sladké papriky.
Krok 5: Polévku necháme přejít varem a hotovo.
Zveřejněno 19. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slovenská fazolačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6OV
Moje poznámka
Slovenská fazolačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6OV
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 13 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 14 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 22 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 8 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 2 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 2 hodinami
Meruňkový koláč
Evellinka před 2 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 4 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 4 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 10 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 11 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 11 hodinami
Tématické fráze:
slovenská fazolová polévka,
fazolačka,
barevné fazole velké recepty,
slovenská fazulačka,
slovenská fazulačka,
slovenská falozačka,
slovenská fazolová polévka recept,
fazolova polevka slovenska,
fazolačka s nudlemi,
slovenská fazolová polévka s klobásou,
slovenská polévka z barevné fazole.,
barevné fazole velké recept,
slovenska fazolova,
fazolacka z barevnych fazoli,
slovenská fazuľová polievka,
mňamozní recepty.cz,
slovenska fazolova polivka,
fazulacka,
nové nejlepší slovenské recepty,
slovenska fazulova
Suroviny:
fazole barevné,
sůl,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
brambory,
klobása,
smetana na vaření,
olej,
cibule,
mouka hladká,
paprika sušená sladká
Komentáře (17)
12 by este bolo ako tak z vecera do rana v chlade
ja py 16.30 pridem z prace a o 19 hotovo
premzjemyjem fazole a zalijem vriacou vodou, zakryjem na pol hodku, a aj s vodou dam vari k udenemu
niekedy,ked dam zemiaky neskoro, tak sa mi fazolky rozvaria
do termosky zalete vriacou vodou a ate tone echt
sa chcem opytat, naco je tu anti - spam, opakujete s prvacku matiku_
len neviem, v zivote som fazulu nemocila 24 hodín