Pangas zapečený s česnekovo-pórkovými brambory

Suroviny

filety z pangasia
koření na ryby nebo grilovací
citronová šťáva z 1 citrónu
hořčice
česnek
pórek
máslo
strouhaný tvrdý sýr
kyselá smetana
mletá červená paprika
sůl
pepř
kmín
případně Vegeta
brambory

Postup přípravy receptu

  1. Rybu osolíme,okoreníme korením na ryby alebo grilovacím,potrieme horčicou,pretlačeným cesnakom,posypeme mletou paprikou a pokvapkáme citrónom.

  2. Necháme chvíľu odstáť,poprášime hladkou múkou a opečieme na masle.Opečené ryby dáme do pekáča a pečieme asi 30 minut pri 200°C.

  3. Medzitým si zemiaky nakrájame na tenké plátky,osolíme,posypeme kmínom,paprikou a korením podľa chuti (ja som dala grilovacie a vegetu),pridáme posekaný cesnak a pór.

  4. Premiešame a opražíme na panvici na masle.

  5. Predpečené ryby potrieme kyslou smotanou,posypeme syrom,navrch poukladáme plátky zemiakov a kúsky masla.

  6. Dopečieme kým nie je povrch zlatistý.

Poznámka od kuchařky

Recept je zo starého časopisu Báječná žena.Podávala som s mrkvovým šalátom :-)

Komentáře k receptu Pangas zapečený s česnekovo-pórkovými brambory

Tématické fráze: zapečený pangasius s bramborem zapečené brambory s rybou zapečený pangasius s brambory zapeceny pangas pangas zapečený brambory zapečené s rybou zapečené brambory s česnekem brambory k rybě zapečená ryba s brambory zapečený pangas s bramborem pangas s brambory pangas s bramborem pangasius zapečený s brambory zapečené brambory ryba recept zapečena ryba s bramborem pangasius s bramborem pangas zapečený s bramborem pangasius zapečený s bramborem zapečený pangasius zapečen brambory