Pražená cizrna
Pokud pečenou cizrnu nepoužijeme do polévky, nebo jako přílohu, můžeme jí vyzkoušet konzumovat jen tak. Má velmi příjemnou sladko-oříškovou chuť. A třeba na večerní sešlost, oslavu, nebo k televizi je to moc dobré a zdravé mlsání.
Postup přípravy
Zveřejněno 1. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pražená cizrna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2JqK
Moje poznámka
Pražená cizrna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2JqK
Nejnovější recepty
Cukeťák
Přidáno před 2 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno před 18 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová krémová polévka
Boxiska před 4 minutami
Jednoduché langoše
Fitulka před 14 minutami
Hermelínové kuřecí nudličky
Fitulka před 50 minutami
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Krajanekcestovatel před 57 minutami
Hovězí v ústřicové omáčce
SCR_Ltm před 1 hodinou
Fazolový salát
Anna.Milkova před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Kahy0 před 2 hodinami
Pečená cuketa s česnekovo-koprovým dipem
magdalenka před 2 hodinami
Rýžový nákyp
Tereziena před 5 hodinami
Slaný cuketový koláč
Markeeta před 6 hodinami
Tématické fráze:
cizrna recepty,
cizrna recept,
cizrna na sladko,
cizrna v receptech,
opražená cizrna,
jak se vaří cizrna,
cizrna,
jak dlouho se vaří cizrna,
recepty z cizrny,
recept na cizrnu,
top recepty cizrna,
cizrna k televizi,
cizrna recepty na sladko,
cizrna top recepty,
recept cizrna,
cizrna oprazena,
recepty na cizrnu,
cizrna s kořením,
cizrna upražená,
recept z cizrny
Suroviny:
cizrna,
olej olivový,
sůl,
římský kmín mletý
Komentáře (20)
To je opravdu chytré, ale mě by to vadilo, protože zmražením uvařené cizrny se naruší struktura jejích kvalitních sacharidů a bílkovin (obsahuje vodu, ta se rozpíná a narušuje strukturu), takže to bych asi volila jen v tom nejhorším případě, ale je pravda, že se vaří dosti dlouho, ale já si jí namočím vždy minimálně dvanáct hodin dopředu, většinou i více a pak ji vařím na minimum plamene pod pokličkou a v klidu si u toho pracuju na PC, nebo uklízím po bytě. Rychle to uteče a pak už se věnuju jen její dopřípravě, nejlepší recept zatím je pro nás recept odsud a to http://www.toprecepty.cz/recept/24281-bramborove-k... a já ho obohacuju o bylinky (např. koriandr) a mám jako samostatné jídlo bez rýže, jsou tam přeci brambory.
ArmDra: Jsem rada, ze jste si pochutnali..