Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný makovec (DlabemeZdrave)

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

DlabemeZdrave DlabemeZdrave

Snadný

Suroviny

Porce: plech (24x24cm)

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 104 kJ /
3 371 kcal
Bílkoviny110,72 g
Tuky144,62 g
Vláknina51,30 g
Cholesterol 810 mg
Sodík 478 mg
Sůl0,85 g
Sacharidy380,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu si dáme předehřát na 175°C. Krok 2: Oddělíme bílky od žloutků. Krok 3: K bílkům přidáme vanilkový cukr a špetku soli. Vyšleháme tuhý sníh. Krok 4: V míse vyšleháme žloutky s fruktosou do pěny. K pěně přidáme jogurt, mléko a olej. Poté přidáme mák a mouku. Krok 5: Vmícháme nahrubo nastrouhaná jablka a celé těsto nakonec opatrně zabalíme do sněhu. Krok 6: Vylijeme do vymazané formy a pečeme 35-40min, propečenost těsta zkontrolujeme uprostřed formy zapíchnutím špejle.

Zveřejněno 10. 2. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XVvo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XVvo

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jednoduchý a vynikající,doporučuji !!:-):-K<3:yes:
Přidala jsem fotečky,snad nevadí:-)

moc dobrý, určitě ho budu dělat častěji :yes:

Moc pěkná buchétka:-):yes:

vypadá to dobře:yes::yes:

Hezký recept:yes:+

Jitkas: není problém, funguje to stejně ;-)

1974andrea: JJ to je, já měla kdysi makovec na návštěvě a byl hrozně suchý :no: Jablíčka to udrží vláčné několik dní a hlavně částečně hradí cukr a mouku ;-)

Pěkný makovec, bude s jablíčky šťavnatý;-):yes:

vypadá to moc hezky:-)

Hezoucky recept. Mela bych vse, az na obilne mleko, tak dam kravske nizkotucne.

Tématické fráze:
jablečný makovec, makovec s jablky, štavnatý makovec, makovec s jablky recept, šťavnatý makovec s jablky, makovec bez mouky s jablky, makovec s jablky bez mouky, makovec jablečný, zdravy makovec s jablky, jablkový makovec recept, jablečný na makovec, makovec štavnatý, makovec jablka, mrkvovy beránek, jablko makovec, celozrnný makovec s jablky, banánový makovec, banánový makovec, jablečný light, štavnatý recept na makovec

Suroviny:
jogurt bílý, mléko obilné, olej, jablko, vejce, mák, fruktóza, fruktoza vanilková, mouka celozrnna pšeničná

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu