Suroviny
Porce: 16 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 558 kJ / 3 957 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 114,90 g |
| Tuky | 51,95 g |
| Vláknina | 39,00 g |
| Cholesterol | 6 mg |
| Sodík | 3,38 g |
| Sůl | 8,00 g |
| Sacharidy | 738,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Drozdi a spetku cukru rozmichame ve vlazne vode a nechame vzejit "kvasek".
Krok 2: Obe mouky prosijeme, smichame se soli, prilijeme kvasek, syrovatku, olivovy olej a vypracujeme tuzsi, hladke testo, ktere nelepi.
Krok 3: Testo i vnitrek misy potreme olejem a prikryte nechame cca 50 minut kynout.
Krok 4: Pote z testa utvorime asi 16 bochanku. Testo uchopime, mezi palcem a ukazovackem vytlacime pozadovany kus testa a ukroutime. Prikryte nechame asi 10 minut odpocinout.
Krok 5: Z kazdeho bochanku, zaciname u toho, ktery jsme udelali jako prvni, vyvalime placku asi 0,5 cm vysokou a opet nechame prikryte chvilku odpocivat. Chleb je mozne pect v remosce nebo troube. Ja pecu v remosce.
Krok 6: Remosku rozpalime na vysokou teplotu. Polozime ji na plotnu, kterou take zapneme, ovsem na minimum. Mame tedy vysoky zar z vrchni strany a lehce nahrato ze spodni strany, coz pita potrebuje. Kazdou placku, zacneme u te, kterou jsme rozvaleli jako prvni, v ni zprudka (1 - 1,5 minuty) dozlatova upeceme (neobracime). Pri peceni se placka nafoukne. Vyndame a nechame vychladnout. Na placku netlacime, splaskne sama.
Krok 7: V troube peceme pri vysoke teplote. Placky vkladame na horky plech a v horni casti trouby peceme max. 2 minuty. Muzeme skladovat v mrazaku.
Zveřejněno 13. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pita chléb s čerstvou syrovátkou a žitnou moukou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xjEP
Moje poznámka
Pita chléb s čerstvou syrovátkou a žitnou moukou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xjEP
Nejnovější recepty
Nadýchané domácí langoše s jogurtem
Přidáno před 26 minutami
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Skořicová kolečka
Přidáno před 12 hodinami
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová plec na paprice
Přidáno před 15 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Povidlovník z odpalovaného těsta
KrisZaezemi před 2 minutami
Halibut v bylinkách
brtna před 3 minutami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Wikki před 1 hodinou
Kuře pečené v podmáslí
kimlo před 1 hodinou
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 10 hodinami
Domácí langoše
BTKILI před 15 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 15 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 15 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 16 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 16 hodinami
Tématické fráze:
celozrnný pita chléb,
jak využít syrovátku,
pita chleba,
žitné bochánky,
celozrnná pita,
kupovaná pita,
pita chleba recept,
chleba se syrovatky,
pita houska,
jaká je teplota v remosce,
pečeme ze syrovátky,
chléb pita recept,
pita chleb recept,
pita chleba se semínky,
pita chléb,
celozrný pita chleba,
celozrny pita chleba recept,
veka z celozrnne zitne mouky,
pita chleba recept sladka,
celozrnný pita chleba
Suroviny:
mouka hladká,
mouka celozrnná žitná,
syrovátka,
voda,
olej olivový,
sůl,
droždí sušené,
cukr
Komentáře (12)
jarka skrobakova: dekuji..