Babiččin perník
Víkendy u babičky vždy slibují vynikající moučník k snídani nebo sladkou dobrotu po obědě. Babiččin litý perník je neuvěřitelně vláčný a lehce pikantní díky rybízové marmeládě a voňavý díky perníkovému koření.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 140 kJ / 5 053 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,68 g |
| Tuky | 229,56 g |
| Vláknina | 20,50 g |
| Cholesterol | 289 mg |
| Sodík | 3,61 g |
| Sůl | 0,71 g |
| Sacharidy | 648,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Babiččin perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oQqL
Moje poznámka
Babiččin perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oQqL
Nejnovější recepty
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 1 hodinou
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 2 hodinami
Rybí filé s rajčaty a kapary
Přidáno před 2 hodinami
Rybí polévka s krupicí
Přidáno před 2 hodinami
Sardinková pomazánka podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krevety v máslové smetaně
Sahula před 45 minutami
Banánové zdravé brownies
Hilperos před 46 minutami
Vepřové nudličky po thajsku
Sahula před 52 minutami
Putimské vepřové nudličky
Sahula před 57 minutami
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 2 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 3 hodinami
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 4 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 7 hodinami
Tématické fráze:
perník,
babičin perník,
perník recept,
perník na plech s citronovou polevou,
vysoky pernik,
babiččin perník nadýchaný,
recept na pernik,
vynikajici pernik,
výborný domácí perník na plech,
pernik na plech,
litý perník s marmeládou,
babiččin perník na plech,
recepty na pernik,
perník na plech s marmeládou,
top recepty pernik,
báječný perník,
domácí perník,
perník vysoky,
babiččin nadýchaný perník,
jablkovy pernik
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
soda jedlá,
kakao,
olej,
mléko,
vejce,
prášek do perníku,
marmeláda rybízová,
ořechy sekané,
máslo,
mouka hrubá
Komentáře (36)
Dala jsem do těsta ořechy a mňam.
Příště vyzkouším s citronovou polevou.
Koláč vložte do vyhriatej rúry ( nie horúcej ) a pečte pri strednej teplote ( cca 160-170 °C ). Rúru neotvárajte počas prvých 15 minút pečenia.
Vyskúšajte ešte raz, uvidíte, že sa podarí. Niekedy je to aj múkou, zmeňte múku ( iný výrobca ).