Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječné řízky-rychlé, levné

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 924 kJ /
1 894 kcal
Bílkoviny83,40 g
Tuky43,80 g
Vláknina16,00 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 2,90 g
Sůl5,05 g
Sacharidy283,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vajíček a strouhanky připravíme husté těstíčko, osolíme, opepříme, můžeme přidat co nám libo a máme rádi. Krok 2: Vytvoříme řízky, které smažíme na oleji po obou stranách a upečené servírujeme rovnou na talíř a podáváme s nějakou zeleninou, salátem a brambormi v jakékoliv úpravě.

Zveřejněno 11. 2. 2013

Poznámka autorky Bibinka

Od včera zbyl jen 1 plněný řízek, tak mě napadlo udělat k bramborové kaši taky řízky. Tyto jsou od Martina Zounara z Prima vařečky-pouze ten základní recept. Já jsem je dělala se žampiony a sýrem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nJ0P

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nJ0P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ladislav Hartych: Protože píšete nejdříve přidat studenou vodu a na konci zase přidat 2 lžičky teplé vody, prosím upřesněte jakou vodu přidat. Děkuji.

Ivana Ch:Ivčo, to se někdy stane, ale nic se neděje a řízky vyzkoušej, jsou bezvadný a chutný:-p;-)

Omlouvám se, mám to tam dvakrát.

Řízečky znám, nikdy jsem je ale nedělala se žampionama, v nejbližší době je udělám. Už teď vím že nám budou moc chutnat.

Řízečky znám, nikdy jsem je ale nedělala se žampionama, v nejbližší době je udělám. Už teď vím že nám budou moc chutnat.

vyzkoušíme:yes:;-):-D

Magdalena Srankova:Magdalenko, mám radost, že chutnaly a díky za vyzkoušení;-)

Magdalena Srankova 28. 2. 2013 08:38
Je to zaujimavy recept uz ho aj skusam iba menej struhanky.Je to mnam:yes:

Ladislav Hartych 8. 1. 2018 09:53
Magdalena Srankova: Do těstíčka /strouhanka, sůl, pepř, a vajíčko/ dejte po zamíchání před smažením lžičku studené vody. Řízeček je dadýchaný a nafokne se. K tomu na talíři ke br.kaši tatarku. Boží. Já to dělám vše ve větším. Aspoň 2 vejce a více struhanky a 2lžičky teplé vody. Dobrou chuť !<3

Většinou také dělávám,když neodhadnu vajíčka na obalování řízků:-8a smaženky vždy zmiznou dříve,než řízky:-DBibinko s těmi žampiony to byla určitě príma změna a podle hezkých fotek je vidět,že jste si pošmákli:-K:-p:yes:

Lucasinka: Lucasinko, příště dej méně té strouhanky, jen tak, aby ti šly vytvořit ty řízečky a když se ti to stane omylem a dáš zase víc, tak tam cvrnkni mléko, smetanu, nebo ještě 1 vajíčko. Ono to docela hutný je, ale ne zas tolik jak píšeš-vyzkoušej, určitě si to vychytáš, zvlášť, když ti to chutná;-):yes:

Lukasinka, jedine nahradit cast strouhanky rozmackanym bramborem, nebo nejakou zeleninou. Nebo naslehat (ne uplne)bilek. Te strouhanky je tm dost.

Lucasinka: ak môžem poradiť - redšie "cestíčko", vyklopni rovno z misky do oleja menšiu placku, príp. daj prášok do pečiva, alebo sódu bicarb....;-)

Bibinko, tak jsem dnes delala, pridala jsem jen bylinky a mekky kozi syr s cesnekem a na chut to bylo moc dobre, ale prislo mi to hodne hutne, ne takove nadychane. Nejaky tip jak to odlehcit? :-8

už se těším dnes toudělám:-8:yes:

Lucasinka:Luky, tak zítra písni, jak ti chutnaly;-)oni jsou chutné i studené:-p

Tématické fráze:
levne recepty, rychlé a levné recepty, vajecny rizek, rychlé a levné recepty k obědu, rychlé levné recepty, vaječné recepty, vaječný řízek recept, vaječné těstíčko, rychlé a levné obědy, levné a rychlé recepty, rychlé řízky, levne obedy, rychlé levné obědy recepty, co k obědu recepty levně, vaječný řízek recepty, tm.cz nova.cz recepty, recept vaječný řízek, vaječná rizek, recept na vaječný řízek, vajecny obed

Suroviny:
vejce, strouhanka, pepř, sůl, sýr tvrdý, žampióny, bylinky, maso uzené,

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu