Povidlová omáčka s uzeným masem
Pokud milujete sladko-slaná jídla, tento recept vám bude určitě chutnat. Skvělou chuť a vůni této výborné omáčce dodává skořice a trocha strouhaného perníku. Výborně se k ní hodí uzené maso a bramborový knedlík nebo šišky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 879 kJ / 1 166 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 103,14 g |
| Tuky | 38,80 g |
| Vláknina | 12,60 g |
| Cholesterol | 376 mg |
| Sodík | 4,70 g |
| Sůl | 11,00 g |
| Sacharidy | 94,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo rozpustíme, vsypeme mouku a za stálého míchání smažíme do světlé barvy, aby vznikla jíška.
Krok 2: Zalijeme vodou. Přidáme povidla a rozmícháme.
Krok 3: Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a skořici. Můžeme přidat i trochu nastrouhaného perníku na zahuštění. Povaříme asi 15 minut.
Krok 4: Podle chuti přisladíme, přisolíme a přidáme pár kapek citronové šťávy.
Krok 5: Podáváme s vařeným uzeným masem a tvarohovým nebo bramborovým knedlíkem.
Zveřejněno 15. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Povidlová omáčka s uzeným masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NxNz
Moje poznámka
Povidlová omáčka s uzeným masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NxNz
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 55 minutami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 15 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 16 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 19 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 19 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koňakové řezy
janatka před 5 minutami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 55 minutami
Medovníkové koule
evik_svistik před 1 hodinou
Kokosky
veveruska73 před 9 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 10 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 12 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 12 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 12 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 12 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 12 hodinami
Tématické fráze:
svestková omáčka s uzeným,
švestková omáčka k uzenému masu,
recept na povidlovou omacku,
omáčka k uzenému masu,
švestková omáčka k masu,
česneková omáčka k uzenému masu,
švestková omáčka,
omáčky k uzenému masu,
uzené maso se švestkovou omáčkou,
uzené maso s povidlovou omáčkou,
švestková omáčka z povidel,
omáčka k uzenému,
omáčka z povidel,
trnková omáčka,
švestková omáčka k masu z povidel,
recept švestková omáčka k masu,
uzené s povidlovou omáčkou,
trnková omáčka recept,
uzené se švestkovou omáčkou,
švestková omáčka k masu recept
Suroviny:
povidla švestková,
máslo,
mouka hladká,
voda,
kůra citronová,
šťáva citronová,
skořice mletá,
perník strouhaný,
cukr krupice,
sůl
Komentáře (39)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
***
Prošel jsem si všechny 4! rcp na povidlovou omáčku a v žádné, v žádné jsem nenarazil na RUM
To ale soudruzi dělají chybu
Nevědomost prý hříchu nečiní
No, ale v tomto případě ani neomlouvá!
U nás bývá povidlová zpravidla s kusem uvařené kravky z polívky a knedlíkem, spíše s nekynutým "betonovým", ale někdy i s kupovaným "péřovým"