Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinované krůtí řízečky

Hodnocení receptu je 4,0 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sunny.sofi sunny.sofi

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 364 kJ /
565 kcal
Bílkoviny31,91 g
Tuky26,47 g
Vláknina14,48 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 1,45 g
Sůl3,43 g
Sacharidy44,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na marinádu pořádně smícháme (dobré je použít tyčový mixér). Do směsi naložíme krůtí řízky, necháme do druhého dne. Krok 2: Druhý den si rozpálíme olej na pánvičce a řízky osmažíme do zlatova (zbytek marinády si necháme). Vyndáme je do pekáčku a necháme na teple (dávám do mírně zahřáté trouby). Krok 3: Do výpeku dáme 2 lžičky hladké mouky, promícháme metličkou. Zbytek marinády zředíme asi 1 - 2 dcl studené vody, vlijeme do výpeku s moukou. Můžeme dochutit ještě polévkovým kořením. Krok 4: Krátce (asi 5 minut) provaříme, pak přes cedník přelijeme do kastrůlku (ve výpeku jsou napečené kousky masa a marinády, takto se jich zbavíme). Vznikne nám skvělá šťáva. Krok 5: Podáváme s bramborami, kaší, hranolky, lze i s rýží, chlebem.... co má kdo rád.

Zveřejněno 17. 3. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované krůtí řízečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zl28

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované krůtí řízečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zl28

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Děkuji za milé ohlasy:-K, pro Péťu - taky jsem na to složení marinády chvilku nedůvěřivě koukala, když mi kolegyně z práce recept donesla. Ale nakonec jsem jí uvěřila, zkusila a lepší přírodní řízky jsem opravdu ještě nejedla:-p Fakt to zkuste, je to bomba:yes:

Péťa: Dvě lžičky je velké množství?:-D Pokud patříš mezi ty, kteří si veškeré suroviny pěstují a chovají sami, pak ano. Ale předpokládám, že patříš mezi nás ostatní, kteří nakupují maso, které není 100% maso, téměř veškeré suroviny jsou nabité ečky atd. Nepatřím mezi pravidelné uživatele maggi, ale v kombinaci s masem jednou za čas je to výborné:yes: Vyzkoušej;-)

Já vím, že na těchto stránkách se mažou negativní ohlasy, viz. včera.Ale i já myslím, že magi je nevhodné v takovém množství.A proto bych si určitě tohle neuložil. Tak a do mě.:-((:no:

Moc hezké to máš, Sofičko;-):-):-K:yes:

Tématické fráze:
kruti rizečky, naložené krůtí řízky, kruti řízky z trouby, krůtí řízečky v troubě, krůtí přírodní řízečky, krůtí řízečky z trouby, naložené krůtí řízky z trouby, naložené krůtí řízečky, rizecky s krutich prs, přírodní krutí řízečky, marinováni krůtich prsou, krutí rizecky pečené v troubě, marinovaný krůtí řízek, kruti rizky nalozene, kruti rizky v troubě, řízečky z krůtích prsou, přírodní řízečky z trouby, kruti rizecky z prsou, marinované krůtí maso, marinované krůtí řízečky

Suroviny:
prsa krůtí, olej, mouka hladká, voda, vejce, solamyl, koření polévkové, kmín mletý, koření kari, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, majoránka, česnek, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu