Marinované krůtí řízečky

sunny.sofi Kuchařka: sunny.sofi

4 porce Pro začátečníky 4 názory

Suroviny

1 kg krůtích prsou - nakrájet na řízky asi 1 cm (nenaklepávat)
olej
hladká mouka
voda
Marináda:
3 vejce
2 lžičky solamylu
2 lžičky tekutého polévkového koření ("magi")
2 lžičky mletého kmínu
2 lžičky kari koření
1 lžička sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
2 lžičky majoránky
4 stroužky česneku
1 lžička pepře
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na marinádu pořádně smícháme (dobré je použít tyčový mixér). Do směsi naložíme krůtí řízky, necháme do druhého dne.

  2. Druhý den si rozpálíme olej na pánvičce a řízky osmažíme do zlatova (zbytek marinády si necháme). Vyndáme je do pekáčku a necháme na teple (dávám do mírně zahřáté trouby).

  3. Do výpeku dáme 2 lžičky hladké mouky, promícháme metličkou. Zbytek marinády zředíme asi 1 - 2 dcl studené vody, vlijeme do výpeku s moukou. Můžeme dochutit ještě polévkovým kořením.

  4. Krátce (asi 5 minut) provaříme, pak přes cedník přelijeme do kastrůlku (ve výpeku jsou napečené kousky masa a marinády, takto se jich zbavíme). Vznikne nám skvělá šťáva.

  5. Podáváme s bramborami, kaší, hranolky, lze i s rýží, chlebem.... co má kdo rád.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marinované krůtí řízečky

  • sunny.sofi sunny.sofi(autor receptu)

    Děkuji za milé ohlasy:-K, pro Péťu - taky jsem na to složení marinády chvilku nedůvěřivě koukala, když mi kolegyně z práce recept donesla. Ale nakonec jsem jí uvěřila, zkusila a lepší přírodní řízky jsem opravdu ještě nejedla:-p Fakt to zkuste, je to bomba:yes:

    Odpovědět

  • Sarovka Sarovka

    Péťa: Dvě lžičky je velké množství?:-D Pokud patříš mezi ty, kteří si veškeré suroviny pěstují a chovají sami, pak ano. Ale předpokládám, že patříš mezi nás ostatní, kteří nakupují maso, které není 100% maso, téměř veškeré suroviny jsou nabité ečky atd. Nepatřím mezi pravidelné uživatele maggi, ale v kombinaci s masem jednou za čas je to výborné:yes: Vyzkoušej;-)

    Odpovědět

  • Péťa Péťa(neregistrovaná)

    Já vím, že na těchto stránkách se mažou negativní ohlasy, viz. včera.Ale i já myslím, že magi je nevhodné v takovém množství.A proto bych si určitě tohle neuložil. Tak a do mě.:-((:no:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Moc hezké to máš, Sofičko;-):-):-K:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kruti rizečky naložené krůtí řízky kruti řízky z trouby krůtí řízečky v troubě krůtí přírodní řízečky krůtí řízečky z trouby naložené krůtí řízky z trouby naložené krůtí řízečky rizecky s krutich prs přírodní krutí řízečky marinováni krůtich prsou krutí rizecky pečené v troubě marinovaný krůtí řízek kruti rizky nalozene kruti rizky v troubě řízečky z krůtích prsou přírodní řízečky z trouby kruti rizecky z prsou marinované krůtí maso marinované krůtí řízečky