Brambory zapékané s karamelizovanými jablky a marinovaným krůtím masem

Suroviny 8 porcí

1 kg brambor
3 cibule
2 kyselá jablka
500 g krůtích prsních řízků
2 zakysané smetany
300 g plátkového máslového eidamu
1 masox Vitana natur
na marinádu:
4 stroužky česneku
2-3 lžíce chilli omáčky
2 lžíce oleje
sušený tymián
sůl
cukr
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky a naložíme do marinády z oleje, soli, chilli omáčky, tymiánu a utřeného česneku.

  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a asi pět minut povaříme.

  3. Cibuli nakrájíme na kostičky a na másle orestujeme dohněda.

  4. Přidáme maso s rozdrobenou masoxovou kostkou a také ho opečeme dohněda.

  5. Na vedlejší pánvi opečeme na másle plátky jablek, mírně poprášíme cukrem a necháme je zkaramelizovat.

  6. Vše dobře promícháme a rozprostřeme do zapékací mísy.

  7. Můžeme dochutit solí a zapékáme asi 30 minut při 180°C.

  8. Poté povrch potřeme zakysanou smetanou a vrátíme do trouby na 15 minut.

  9. Nakonec poklademe silnou vrstvou plátkového sýra a necháme ještě mírně natavit, cca 5 minut.

Komentáře k receptu Brambory zapékané s karamelizovanými jablky a marinovaným krůtím masem

  • maris maris

    Eliza: Eli děkuji, podívám se po něm:-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza (autorka receptu)

    Já jsem ho koupila vážený u pultu v Kauflandu. Je fakt dobrý, musím říct. Ale fotka nebude, aspoň zatím...nezbyl...;-):-)

    Odpovědět

  • maris maris

    spagetka: spagi - Ty máš přehled;-):-), já nějak zaostávám:-8. :-)) Díky:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    maris: Maru, Eliz možná dá fotku, měli by ho mít v Albertu vedle normálního eidamu, je to takový světležlutý balíček s nápisem Eidam s máslovou příchutí (doufám, že si to pamatuju přesně) ;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Eli, co myslíš tím máslovým eidamem, 45% ? Nebo je to nějaký nový typ ? Ještě jsem se s ním nesetkala:-8

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Eliza:Máš výborný nápady,to je málo platný;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza (autorka receptu)

    Andreo, používám sladko-ostrou, má v sobě i něco česneku. Tentokrát - na chalupě - tu nejobyčejnější, určitě ji každý zná.
    Děkuji za body, potřebovali jsme nějaké uplatnění pro kyselá letní jablíčka. Nejdřív jsem je dala do cibulové náplně na tymiánovo-chilli lilek a zapekla s hermelínem a nechala strávníky hádat tajnou ingredienci;-)...nepřišli na to a mlaskali a chválili. No a tady ta jablíčka také nebyla špatná, až mě to překvapilo.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Chutný receptík:-p+2:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Eli,ta chilli omáčka je sladká nebo ostrá? Zajímavá kombinace chutí,maso a jablka také používám,ale spíše k vepřovému. Tohle se mi taky líbí:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: zapečené brambory s jablky zapečené brambory s krůtím masem zapecene brambory s jablky na sladko zapečené brambory na sladko brambory zapečené s jablky recepty krůtí maso zapečené s jablky zapečená jablka albert recepty krůtí maso se zapečenými brambory zapečené brambory s krůtím francouzské brambory s krůtím masem zapečené brambory s vepřovým masem a jablky marinády na zapékané brambory maso na jablkách recept krůtí maso recepty krůtí a jablka krútí se zapečenými brambory zapečená jablka s brambory zapečené brambory s jablky se smetanou zapečené brambory s krůtím masem a rozmarýnem zapékné brambory s jablky