Jazýčkové řízečky

Bibinka Kuchařka:

Jiné maso 10 názorů

54

Suroviny

2 vepřové jazyky
3 stroužky česneku může se dát víc
2 vajíčka
200 ml mléka
1 lžíci Vegety
kousek strouhaného sýra
1/3 sáčku prášku do pečiva
polohrubá mouka dle potřeby
petrželka nebo pažitka
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Jazyky si uvaříme, důkladně oloupeme a nakrájíme na menší kousky.

  2. Do mísy si smícháme žloutky a mléko, přidáme pokrájené jazyky, rozmačkaný česnek, vegetu, prášek do pečiva, petržel, osolíme (vegeta je slaná, ať nepřesolíte), opepříme a dáme tolik mouky, aby vzniklo těstíčko.

  3. Nakonec jemně zamícháme sníh z bílků, které nám zbyly.

  4. Řízečky bereme malou naběračkou, nebo lžící, dáváme do horkého oleje a smažíme po obou stranách jako řízky.

Poznámka

Řízečky můžeme dělat prakticky z každého uvařeného zbylého masa. Já dělala z jazyků vývar na polévku, tak jsem to vymyslela, aby se zpracovalo i to maso a překvapilo mě to báječnou chutí s kterou se s Vámi chci podělit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Jazýčkové řízečky

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    U nás se leta obalují v trojobalu, podávají s br.kaší a míchaným salátem . Stará dobrá klasika:-p:yes:

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    :-p:-KTo neznam, ale jazyk s krenem je dobrota. Tohle ukladam a urcite vyzkousim, uz ted mam na ne chut....+4

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Bibinko také tak dělávám,jen do těsta ještě přidávám nastrouhaný eidam:-pje to mňamka a ty máš další plusík+3:yes:Jazyky vařím 35 minut v papiňáku,ušetří to hodně času a na chuti to nic nemění:-*

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    No, já se dneska jenom směju!:-D:-))zítra asi budu brečet, nebo co. :-)) Bylo by zajímavé ty jazyky "hovězí" vyfotit, taky mne to vůbec nenapadlo, to by bylo řííízkůůů! Cháááááááá!:-)):-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Já už jsem taky pěkně zblblá-asi z toho počasí:-Dtak se Vám omlouvám, že jsem Vás tak informovala. Je to jasný, že jsou vepřové, už jsem to opravila.
    Papričko, já ani nevím k čemu bych to přirovnala, prostě maso v těstíčku, nám to chutnalo moc a jazyk je opravdu velmi dobrej a celkem levnej, proti všemu masu tady.:-!
    Syrové jazyky mají 100% v Kauflandu, teď jsme přijeli z nákupu a opět sem si je koupila-balení je po 2 kusech.
    Díky, že se Vám nápad líbí;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Papričko, jazyk vařený je mimoř´ádná pochoutka, ale pozor, fakt se musí pečlivě oloupat. A jako řízky nemají chybu, nebo je prudce osmaž na oleji nakrájené na kousky a máš perfektní škvarečky :-p

    Odpovědět

  • Míla Míla(neregistrovaná)

    Vepřovým bych rozuměla, ale hovězí jazyk je pořádný kousek, cca 40 - 50cm na délku, takže dva :-? To jsi smažila pro regiment, ne? A nebo byly z telátek, také možné. :-?:-))

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Nedovedu si moc představit, jak to chutná. Jazyk občas vařím, ale už vyuzený a zatím vždycky vepřový. Není to maso tvrdé?
    Jinak se mi ten nápad líbí, protože cokoliv má tvar podobný řízku, tak má u nás zaručený úspěch.:-D

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Fakt bomba nápad!:yes: A vypadají skvěle! Jazyky ale nejsou vidět moc často:-(

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Hezký nápad;-):yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: vepřový jazyk jak oloupat vepřové jazyky jak vyudit jazyk jak vyudit vepřový jazyk jak oloupat jazyk oloupat veprovy jazyk vepřový jazyk recept jak chutná vepřový jazyk vepřové řízečky jak oloupat vepřový jazyk syrový hovězí jazyk syrový hovězí jazyk recept vyuzený veprový jazyk řízečky z vepřového jazyka řízečky z hovězího jazyka jak vyudit hovězí jazyk jak vyudit jazyky vepřový jazyk jak oloupat syrový přírodní smažený patizon recepty s vepřovým jazykem

Zapomněl/a jsem heslo