Jazýčkové řízečky

Bibinka Kuchařka:

Jiné maso 10 názorů

Jazýčkové řízečky s bramborovou kaší
54
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Suroviny

2 vepřové jazyky
3 stroužky česneku může se dát víc
2 vajíčka
200 ml mléka
1 lžíci Vegety
kousek strouhaného sýra
1/3 sáčku prášku do pečiva
polohrubá mouka dle potřeby
petrželka nebo pažitka
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Jazyky si uvaříme, důkladně oloupeme a nakrájíme na menší kousky.

  2. Do mísy si smícháme žloutky a mléko, přidáme pokrájené jazyky, rozmačkaný česnek, vegetu, prášek do pečiva, petržel, osolíme (vegeta je slaná, ať nepřesolíte), opepříme a dáme tolik mouky, aby vzniklo těstíčko.

  3. Nakonec jemně zamícháme sníh z bílků, které nám zbyly.

  4. Řízečky bereme malou naběračkou, nebo lžící, dáváme do horkého oleje a smažíme po obou stranách jako řízky.

Poznámka

Řízečky můžeme dělat prakticky z každého uvařeného zbylého masa. Já dělala z jazyků vývar na polévku, tak jsem to vymyslela, aby se zpracovalo i to maso a překvapilo mě to báječnou chutí s kterou se s Vámi chci podělit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Jazýčkové řízečky

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    U nás se leta obalují v trojobalu, podávají s br.kaší a míchaným salátem . Stará dobrá klasika:-p:yes:

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    :-p:-KTo neznam, ale jazyk s krenem je dobrota. Tohle ukladam a urcite vyzkousim, uz ted mam na ne chut....+4

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Bibinko také tak dělávám,jen do těsta ještě přidávám nastrouhaný eidam:-pje to mňamka a ty máš další plusík+3:yes:Jazyky vařím 35 minut v papiňáku,ušetří to hodně času a na chuti to nic nemění:-*

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    No, já se dneska jenom směju!:-D:-))zítra asi budu brečet, nebo co. :-)) Bylo by zajímavé ty jazyky "hovězí" vyfotit, taky mne to vůbec nenapadlo, to by bylo řííízkůůů! Cháááááááá!:-)):-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Já už jsem taky pěkně zblblá-asi z toho počasí:-Dtak se Vám omlouvám, že jsem Vás tak informovala. Je to jasný, že jsou vepřové, už jsem to opravila.
    Papričko, já ani nevím k čemu bych to přirovnala, prostě maso v těstíčku, nám to chutnalo moc a jazyk je opravdu velmi dobrej a celkem levnej, proti všemu masu tady.:-!
    Syrové jazyky mají 100% v Kauflandu, teď jsme přijeli z nákupu a opět sem si je koupila-balení je po 2 kusech.
    Díky, že se Vám nápad líbí;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Papričko, jazyk vařený je mimoř´ádná pochoutka, ale pozor, fakt se musí pečlivě oloupat. A jako řízky nemají chybu, nebo je prudce osmaž na oleji nakrájené na kousky a máš perfektní škvarečky :-p

    Odpovědět

  • Míla Míla(neregistrovaná)

    Vepřovým bych rozuměla, ale hovězí jazyk je pořádný kousek, cca 40 - 50cm na délku, takže dva :-? To jsi smažila pro regiment, ne? A nebo byly z telátek, také možné. :-?:-))

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Nedovedu si moc představit, jak to chutná. Jazyk občas vařím, ale už vyuzený a zatím vždycky vepřový. Není to maso tvrdé?
    Jinak se mi ten nápad líbí, protože cokoliv má tvar podobný řízku, tak má u nás zaručený úspěch.:-D

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Fakt bomba nápad!:yes: A vypadají skvěle! Jazyky ale nejsou vidět moc často:-(

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Hezký nápad;-):yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo