Karbanátek ze salámu
Občas je potřeba zužitkovat suroviny z lednice. Salám a sýr osmažený v podobě karbanátků může schovat přebytky a zároveň zajistit skromné ale syté jídlo. Pokud zvolíme vhodnou přílohu a přidáme čerstvou zeleninu, nebude smažený pokrm tak velkým dietním hříchem.
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 956 kJ / 707 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,18 g |
| Tuky | 52,56 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 459 mg |
| Sodík | 2,80 g |
| Sůl | 6,71 g |
| Sacharidy | 9,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Salám i sýr nastrouháme na větších očkách struhadla. Petrželku nebo pažitku nasekáme. Pršut či slaninu nakrájíme nadrobno.
Krok 2: K nastrouhaným surovinám přidáme vajíčko a promícháme. Nesolíme, vstupní suroviny jsou již dost slané. Podle konzistence hmoty přidáme strouhanku.
Z hmoty vytvarujeme koule, které zploštíme a obalíme ve strouhance. Krok 3: Připravené karbanátky osmažíme ve vyšší vrstvě oleje. Po osmažení necháme odsát přebytečný tuk na papírovém ubrousku. Krok 4: Podáváme se šťouchanými brambory, kaší, zeleninovým salátem.
Z hmoty vytvarujeme koule, které zploštíme a obalíme ve strouhance. Krok 3: Připravené karbanátky osmažíme ve vyšší vrstvě oleje. Po osmažení necháme odsát přebytečný tuk na papírovém ubrousku. Krok 4: Podáváme se šťouchanými brambory, kaší, zeleninovým salátem.
Zveřejněno 26. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karbanátek ze salámu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/poY1
Moje poznámka
Karbanátek ze salámu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/poY1
Nejnovější recepty
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 13 hodinami
Tlačenkový salát podle ČSN
Přidáno před 13 hodinami
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 17 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 19 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 21 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Listový salát s ořechy
Limek před 9 hodinami
Margot kuličky
Junys před 9 hodinami
Zapečené kuřecí řízky
Elivet před 9 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
[email protected] před 9 hodinami
Rychlá ořechová bábovka
Misatomanova před 9 hodinami
Jihočeská kulajda
RomanaMonika před 11 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Mi_Ky před 11 hodinami
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 12 hodinami
Polévka z oranžové tykve
Kajkajak před 12 hodinami
Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně
NikolaHlatka před 12 hodinami
Tématické fráze:
co k večeři,
co k večeři recepty,
co uvařit k večeři,
co rychlého k večeři,
co uvařít na oběd,
něco rychlého k večeři,
co dobreho k večeři,
co rychlého na oběd,
rychlé recepty k večeři,
co bude dnes k večeři recepty,
co na veceri,
co dnes k večeři,
něco dobrého k večeři,
co dnes uvařit k večeři recepty,
co dnes uvařit k večeři,
co vařit k večeři,
co rychlého uvařit,
recepty na večeři,
rychlý oběd,
recepty k večeři
Suroviny:
salám měkký,
sýr tvrdý,
pršut,
vejce,
pepř,
petrželka,
strouhanka,
olej
Komentáře (32)
Já také zbytkuji a celkem často a nestydím se zato
Bibinko,mám v lednici kuřecí junior,tvrdý sýr a kousek lovečáku
Jinak dobrý. Děláme to obyčejně z pomletého masa, které zbyde např. od neděle. Obdobně děláme placky ze zubylé vařené rýže a brambor. Nejlepší je k tomuto typu placek špenát.