Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Métská jarní pomazánka

Métský salám se díky své konzistenci ideálně hodí k přípravě pomazánky. Smícháme ho s tvarohem a smetanou a přidáním pórku a jarní cibulky dodáme pomazánce svěží chuť. Podáváme ji namazanou na pečivu a skvěle chutná i s ředkvičkami.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 395 kJ /
333 kcal
Bílkoviny30,68 g
Tuky11,95 g
Vláknina11,34 g
Cholesterol 40 mg
Sodík 348 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy23,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V misce rozmačkáme métský salám a smícháme ho s tvarohem – můžeme použít vidličku, nebo mixovat. Opatrně přiléváme smetanu, ale jen do námi požadované konzistence a současně pečlivě mícháme. Krok 2: Přidáme kečup, pepř, nadrobno nakrájenou nať pórku, pažitku, cibulku a pečlivě promícháme. Krok 3: Podle chuti osolíme, ale opatrně, salám je dost slaný. Necháme rozležet v chladnu asi hodinu, pak případně ještě dochutíme. Krok 4: Mažeme na čerstvý chléb či jiné pečivo a popíjíme k tomu citronový zelený čaj (samozřejmě nápoj volíme dle sebe). Můžeme podávat i s ředkvičkami.

TIP: Přehled pomazánek

Zveřejněno 8. 4. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Métská jarní pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K7Ll

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Métská jarní pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K7Ll

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

snazilka: Děkuju moc za fotečku:yes::yes::yes: a jsem ráda, že chutná :-K:-K:-K

Tak u nás chutná i dětem - opravdu bezva nápad!:-*

Ladi, tak jsem se nechala zlákat tvou pomazánkou a už jsem ji povečeřela s knackebrotem :-) Akorát jsem nepoužila métský salám (mají ho u nás ve všech marketech), ale měla jsem ještě kousek mandlové paštiky ke spotřebě, tak jsem to udělala z ní. Pomazánka mi chutná :yes:

métský salám, čajovku, miluje manžel.. vím, že není nejzdravější, ale mi chutná taky.. ovšem u nás ji nikde neseženu:-(
pomazánka bude výborná:-p:yes:

spagetka: Měla jsem už hrozný hlad - na focení ani pomyšlení:-S. Ale myslím, že ji udělám znovu hned o víkendu, to už by se mohlo zadařit:-)Nechci se dotknout ředkviček, ale já je moc nemusím - jsou to takový potvory štípavý:-/

snazilka: Jéé děkuji mooc :-K:-K:-K, hlavně nezapomeň, až budou čerstvé ředkvičky, je tam přidat, úplně je tam cítím :-D:-D:-D. Jo a fotečka není?;-)

spagetka: Děkuji:-K! Takový salám u nás asi opravdu nemají (nebo jsem si zatím nikdy nevšimla), ale udělala jsem si pomazánku podle receptu z čajového a moc jsem si pochutnala:-*!!! Určitě nám bude zpestřovat jídelníček častěji...:yes:

Děkuji vám moc :-K:-K, určitě vyzkoušejte a klidně i s další čerstvou zeleninkou :yes::yes::yes:

spagetka:Métský salám mám moc ráda a občas si ho kupuji a tato pomazánka mi říká, že bude dobrá a já ti dávám 6.boda:yes:

Ráda bych si mázla na chleba,protože vypadá moc hezky:-*:-):yes:

zizala: Jaruško - určitě se prodává čajovka:-)
Métský jsem vozila z NDR i já:-)), všichni jsme pašovali, protože se to nesmělo:-D.
špagi - pochutnala bych si:-p:yes::yes:

snazilka: Tady mrkni na obrázky, já měla v tom obalu 2.zleva. jinak já ho kupuju v Albertu, kauflandu, i v řeznictvích. je to podobné čajovému salámu, konzistence je stejná
http://www.google.cz/search?q=m%C3%A9tsk%C3%BD+sal...

Spagi, pěkná pomazánka:-p:yes:

Tématické fráze:
métský salám recept, pomazánka z métského salámu, métsky salám, métský salám pomazánka, pomazanka z cajoveho salamu, jarní pomazánka, pomazánka z čajovky, métská pomazánka, jarni pastika, jarní pomazánky, ponazánka z métského salámu, pomazánky z métského salámu, pomazánka z métského, métský salám-pomazanka, pomazánka z métského sal, paštika čajovka, jarní pomazánka top recepty, metský salám - pomazánka, salám z ndr, pomazánka s metskeho

Suroviny:
salám métský, tvaroh, smetana 12%, cibulka jarní, kečup pikantní, pepř mletý, pažitka, pórek, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu