Tvarohová pomazánka s jarní cibulkou

Suroviny

250 g měkkého tvarohu
200 g zakysané smetany
1 svazek jarní (lahůdkové) cibulky
sůl
bílý pepř mletý
Dle chuti můžeme přidat:
rozetřený česnek se solí
jemně nastrouhaný čerstvý křen

Postup přípravy receptu

  1. Měkký, nejlépe tučný tvaroh, dáme do misky, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Přidáme zakysanou smetanu, drobně pokrájenou mladou lahůdkovou (jarní) cibulkou i s částí čerstvé zelené natě a opět promícháme. Necháme krátce vychladit a proležet.

  2. Jako obměnu můžeme do pomazánky přidat jemně nastrouhaný křen nebo rozetřený česnek.

  3. Podáváme s čerstvým chlebem, kdy bohatě namazané krajíce dozdobíme zbylou čerstvou natí nebo čerstvou zeleninou dle chuti.

Poznámka od kuchařky

Svěží, zdravá a jednoduchá pomazánka.

Komentáře k receptu Tvarohová pomazánka s jarní cibulkou

  • recepty73 recepty73(autor receptu)

    Ivana Ch: ...díky, líp bych to neřekl:-D:yes: ...babička nám k ní dávala hrnek mléka...:-Q

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Pomazánku znám ještě z domova, manžel jí měl taky rád. Teď jsme se synem sami(je mu 50let) a nad toudle pomazánkou ohrnuje frňaso. Neví co je dobrýho

    Odpovědět