Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladká rýže s ovocem

Hodnocení receptu je 4,5 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 057 kJ /
970 kcal
Bílkoviny17,57 g
Tuky9,95 g
Vláknina4,75 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 18 mg
Sůl0,08 g
Sacharidy200,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Propláchneme rýži, zalijeme ji vodou, přidáme špetku soli a zakrytou ji pozvolna podusíme doměkka. Krok 2: Vmícháme do ní vanilkový cukr, máslo a dosladíme dle chuti. Krok 3: Zakrytou ji necháme trošku zchladnout a pak ji promícháme se zakysanou smetanou. Krok 4: Rozdělíme na porce a posypeme ovocem.

Zveřejněno 4. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladká rýže s ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wwM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladká rýže s ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wwM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

uvařím rýži v mléce.poté přidám Salko .rýže má krásnou barvu i chut.žádný cukr už nedávám.dělala to moje teta.zkuste to.dělám jako kaši nebo zapékám v troubě.

Mňami,mňami:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Ale sladkou ryzi dela to,ze misto vody se tam dava mleko,tenhle recept ctu poprve a je zbytecne slozity.
Staci dat ryzi do sklenene misy v pomeru 1:2 s mlekem (tzn. Kdyz jeden hrnek ryze,dva hrnky mleka) a trosku osolime a peceme v troube dokud se ryze nenabobtna a neodpari se mleko.
Nemusime pridavat ani maslo ani cukr nebo tak. Jen polijeme zavareninou nebo posypeme oblibenym ovocem. Ja to mam nejradsi s malinami ;)
Zrovna ji mam dneska v troube :-)
Dobrou chut ;-)

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-p;-):-O:D:yes::yes::-S:-*:-D:-))

Kuchťa:Pokiaľ sa v recepte objaví miera "hrnček", je to vždy klasický, 2,5 dl hrnček. Určite nie pollitrový, ale vy to určite viete, len si potrebujete uľaviť

Dotaz a jak velky hrnek to je?? :D já mam totiž i pullitrovy :D

Dobré je ji místo ve vodě vařit v mléce, je to jemnější a mléko se téměř "vyvaří" do rýže :-)

jasně sladkou rýži dělá vanilkový cukr
;-):-p

Fakt super recept:yes:

pridavam bod, protoze toto je super recept! diky Ti za nej!

Tento recept byl pro mne bomba.Do té doby jsem dětem kupovala drahou mléčnou rýži v obchodě. Teď už ji jen dělám podle tohoto receptu, jen měním ovoce. Granko,skořici...Chválím a děkuji!:yes::yes::yes:

Chválím,je to samá chuť,ale někdo to ještě dá do trouby zapéct.U nás jsme dávali meruňky a nebo švestky.:-p

Super dobrota!!!MNAM:-p

stáry ale dobry recept přidal sem sladkou smetanu, a navrch granko nebo kakao,mlety cukr a polil sem to máslem bomba :-p

Rýžová kaše bude omnoho chutnejší, když k ní přidáte troška tykve nebo cukety, kterou podusíte a rozmixujete.

Tématické fráze:
recept na sladkou rýži, zapečená rýže na sladko, zapečená sladka rýže, zapečená rýže s ovocem, zapečená sladká rýže recept, rýže nasladko, sladká rýže zapečená, zapečená rýže sladká, sladká zapečená rýže, recepty z rýže, recepty na sladkou ryzi, rýže recepty, rýžová kaše recept, zapečena rýže se švestkami, sladká rýžová kaše, recepty rýže, recepty-sladka ryze, recepty sladké, rýže se švestkami, rýže na sladko zapečená

Suroviny:
rýže, voda, sůl, máslo, cukr vanilkový, cukr, smetana zakysaná, ovoce

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu