Postup přípravy
Krok 1: Lilek oloupeme, nakrájíme na slabší plátky a osolíme. Připravíme si hladkou mouku, vajíčko, které rozmícháme s troškou mléka a strouhanku.
Krok 2: Pak lilek obalíme klasickým způsobem v trojobale. Na pánvi rozehřejeme olej a smažíme dozlatova.
Zveřejněno 29. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Obalený lilek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jg5y
Moje poznámka
Obalený lilek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jg5y
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 8 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 20 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srdíčka na smetaně
brtna před 2 hodinami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 2 hodinami
Fazolková polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Francouzský hruškový koláč
KrisZaezemi před 3 hodinami
Nivová bašta
Martina Fliegerova před 3 hodinami
Babiččina bramboračka
Renata13.8 před 4 hodinami
Kančí se šípkovou podle Romana Vaňka
LukasPlesl před 4 hodinami
Kuřecí salát s jogurtem
ZboSy před 6 hodinami
Tilapie pečená s bramborami
nikkyshade před 8 hodinami
Jablečný koláč
Silvie.Gemini před 9 hodinami
Tématické fráze:
baklažán recepty,
co uvařit z lilku,
lilek recept,
top recepty lilek,
jak uvařit lilek,
dobrý recept na smažený lilek,
dobrý recept na lilek,
recept z lilku,
lilek recepty,
jak použít lilek,
lílek,
recepty na lilek,
recepty lilek,
co uvařit z baklažánu,
čerstvý lilek,
lilek jinak,
top.recepty-lilek,
uvařit lilek,
lilek recepty s kus kusem,
lilek top recepty
Suroviny:
lilek,
mouka hladká,
vejce,
mléko,
strouhanka,
sůl,
olej,
Komentáře (21)
No, nevím co je na smaženém lilku "zdravého" a "lehkého"...
Pocení lilku:
Když lilek SMAŽÍM, tak ho předem nasolím a nechám pustit vodu, neb nevypocený baklažán je po smažení tukem více napitý, ba přímo až nachlastaný
Pokud je recept podobný nějakému jinému receptu, ale je hezky napsaný, má pěknou fotku, tak proti němu nic nemáme.
A poslední věc, diskuze pod tímto receptem odbíhá od tématu, další nesouvisející příspěvky budu mazat
Četla jsem, že některé lilky se musí nechat po nasolení vypotit, že jsou jinak hořké, ale ty novější odrůdy už není potřeba nechat potit. Jenže jak poznat, který je třeba nechat vypotit a který ne?