Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 238 kJ / 296 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,56 g |
| Tuky | 0,34 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 20 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 21,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na rozpáleném tuku velmi zprudka krátce (do 10 sekund) orestujeme očištěná líčka.
Krok 2: Ušleháme si marinádu z vína, papriky a hořčice. Malinko osolíme. Vložíme do ní líčka a necháme nejméně 2 hodiny marinovat (ideálně přes noc).
Krok 3: Nakrájíme cibuli na drobno, zpěníme do světle hnědé barvy a vložíme líčka. Zalijeme marinádou, ale jen cca do půlky výše masa a velmi pomalu dusíme do měkka, tekutinu kontrolujeme a dle potřeby přiléváme. Trvá to cca 40-50 minut, než je to ideálně měkké. Vypneme. Šťávu dochutíme a necháme odstát.
Krok 4: Jako příloha jsou ideální těstoviny, ale záleží na naší volbě a chuti. Výborně k tomu chutná rajčatový salátek s červenou cibulí a octovou zálivkou
Zveřejněno 9. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Obrácená marinovaná líčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YYxM
Moje poznámka
Obrácená marinovaná líčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YYxM
Nejnovější recepty
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 6 hodinami
Tlačenkový salát podle ČSN
Přidáno před 6 hodinami
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 10 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 12 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 14 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Listový salát s ořechy
Limek před 1 hodinou
Margot kuličky
Junys před 2 hodinami
Zapečené kuřecí řízky
Elivet před 2 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
[email protected] před 2 hodinami
Rychlá ořechová bábovka
Misatomanova před 2 hodinami
Jihočeská kulajda
RomanaMonika před 4 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Mi_Ky před 4 hodinami
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 5 hodinami
Polévka z oranžové tykve
Kajkajak před 5 hodinami
Tématické fráze:
marinovaná hovězí líčka,
marinovaná lícka,
marinovaná vepřová líčka,
mujreznik,
obrácená rajčata,
marinované hovězí líčka,
hovězí líčka marinovaná,
obrácená hovězí líčka,
marnivana licka,
maso marinované v modrem portugalu,
marinovat líčka hovězí,
líčka marinovaná,
kde jsou líčka na teleti,
jak nejdéle marinovat maso
Suroviny:
líčka hovězí,
cibule,
víno červené suché,
hořčice se zeleným pepřem,
paprika sušená pálivá,
tuk,
sůl
Komentáře (30)
žížala: 1974andrea: Nebojte se, já to taky dělala poprvé. Hlavně se to musí velmi rychle a kratince orestnout. Pak do té marinády, je lepší to v ní nechat co nejdéle. Byla jsem překvapená, že masíčko tu chuť toho vínka a hořčice mělo velmi jemnou, pikantní a masínko bylo šťavnaté, ta šťáva z toho moc chutná a opravdu už ničím jiným jsem nekořenila ani nepodlévala, jen tou marinádou
Určitě takhle zkusím i jiné maso, třeba drůbeží
Ukládám pro případ, že je někdy seženu