Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborový koláč z celorznné mouky s drobenkou

Nejen svátečním se může stát tento koláč. Nadýchané těsto s přídavkem celozrnné mouky je plné kousků šťavnaté rebarbory. Máslová drobenka už bude jen dokonalou tečkou moučníku. Tak využijte sezony rebarbory a pusťte se do přípravy.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucie95 Lucie95

Náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

velikost plechu 25x35 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 813 kJ /
3 302 kcal
Bílkoviny52,43 g
Tuky131,18 g
Vláknina11,75 g
Cholesterol 781 mg
Sodík 225 mg
Sůl1,21 g
Sacharidy471,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zpracujeme žloutky se změklým máslem, cukrem a mlékem. Krok 2: Smícháme obě mouky, prášek do pečiva a přesejeme je do žloutkové směsi. Vše dobře promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Krok 3: Stonky rebarbory oloupeme, nakrájíme na kostičky a spaříme vroucí vodou. Rozprostřeme na těsto. Krok 4: Drobenku připravíme smícháním všech surovin a promačkáním prsty. Nasypeme ji na koláč a pečeme 45 minut při 160 °C.

TIP: Nejlepší moučníky s rebarborou

Zveřejněno 10. 5. 2013

Poznámka autorky Lucie95

Koláč před pečením ještě můžeme posypat skořicí ;)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m06r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m06r

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Já kupuji v TESCU "Organic - Celozrnná mouka pšeničná"http://nakup.itesco.cz/cs-CZ/ProductDetail/Product...

Lucie95: Pokud nevadí, dovolím si přidat foto :-p

Už se moc těším na rebarboru ze zahrádky. Jen si budu muset koupit celozrnnou mouku a popravdě, jsem z těch mouk trochu jelen:-):-D

Tématické fráze:
drobenka ze sádla, rebarborový koláč s drobenkou, křehký rebarborový koláč s drobenkou, drobenka z hladké mouky, rebarborový koláč z celozrnné mouky, rebarborový koláč, drobenka z celozrnné mouky, drobenkový koláč z celozrnné mouky, drobenkový koláč s rebarborou, rebarborový koláč z hladké mouky, celozrnná drobenka, koláče z drobenkou z celozrnné mouky, drobenkový rebarborový koláč, rebarborový koláč recept, recept na rebarborový koláč, koláč z hladké mouky, drobenka na kolac z celozrne mouky, drobenka ve sádla, nákup.itesco.cz, nákup.itesco.cz

Suroviny:
mouka hladká, mouka celozrnná, cukr moučkový, mléko, máslo, rebarbora, kypřící prášek do pečiva, žloutek, tuk, mouka hrubá, mouka polohrubá, cukr krupice, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu