Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketa s tuňákem a kukuřicí

Tento pokrm spojuje jemně pečenou cuketu se šťavnatým tuňákem a sladkou kukuřicí, což vytváří dokonale vyvážený a chutný hlavní chod nebo přílohu. Ideální pro všechny, kteří hledají zdravé alternativy nebo nápad na servírování.

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min .

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava, .)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 259 kJ /
540 kcal
Bílkoviny29,51 g
Tuky21,18 g
Vláknina5,86 g
Cholesterol 80 mg
Sodík 618 mg
Sůl1,53 g
Sacharidy55,79 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukety podélně rozřízneme a lžičkou vydlabeme vnitřek, aby nám zůstala "miska" o tloušťce asi 1 cm. Krok 2: V misce smícháme odkapaného tuňáka s goudou, česnekem. Papriku nakrájíme na drobné kostičky a vmícháme kukuřici. Krok 3: Směsí naplníme cukety a vložíme je do zapékací misky vytřené olivovým olejem. Navrch naklademe mozarellu nakrájenou na slabší proužky. Krok 4: Lehce podlijeme asi 50 ml vody a pečeme zhruba 30 minut na 180 °C.

TIP: Náplně do cuket - praktické tipy

Zveřejněno 14. 5. 2013

Poznámka autorky danielle72

Podáváme samotné nebo s pečivem jako lehký oběd či večeři.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PK9W

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PK9W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jak mi to mohlo uniknout??:-O:yes:

dexulka: To je fajn, Dexul, že jste si pochutnali;-):-K, díky moc:-K

Měla jsem cuketu a chtěla ji zapéct.Použila jsem uzenou makrelu,jinak dle receptu a podávala s kuskusem se ušenými rajčaty.Bylo to dobré :-p Posílám bod i foto :yes:

Super věc, právě jsem hledal, jak zužitkovat cuketu :)

regi_tomi: Nene, já děkuji:-K:-K:-K
A když si najdeš chvilku a napíšeš, jak Vám chutnalo, nebo i pošleš fotku, budu moc ráda;-):-)

Všechny suroviny jsou skladem, takže ještě dneska budeme mít cuketkové tuňákové hody :-p:-))Děkuji Danielko za inspiraci a posílám bod za bezva receptík a úžasná fota:yes::-):-K

Tak toto mi uniklo, moc krásně vymyšlené, provedené, nafocené, wow:-K:-p;-)

Už jen ta fotka je prudcě žravá:-*takže:-p:yes::yes:

Chtěla bych Vám všem poděkovat za moc milé reakce i poslané body:-K:-K:-K:-K

bosanova: :-K No, je pravda, že tahle minikocábka má do Vaší osmiveslice daleko :-)):-)):-)) Kombinace s tuňákem mě mile překvapila, pokud recept vyzkoušíš, dej pak vědět;-)

Moc hezké...papu i fotky:yes::-)

Plním cukety a tekvice kadečím, ale tuniakom ma nenapadlo. :-D Díky za recept, je to neskutočne jedlé :-D:yes:

šikula...:yes:

foto jak ze žurnálu, navíc to bude dobré a navrch ještě zdravé.. prostě super:yes::yes::-K;-):-)

Krása o chuti nepochybuji:-p:-p:yes::yes:+12

Já to dělávám s mletým masem, ale tato varianta je opravdu zdravější. S rybkou je to opravdu dobré řešení. Kdysi jsme to dělali i do těch velkých cuket, tomu jsme pak říkali loď a jedna půlka byla několikamužná:-)

Moc se mi to líbí:yes:+11

Tak tohle je něco pro mně:-8 Nakoupím hromadu cuket a jdu na to:yes:

dala bych si :-p:yes::-K

Ze surovin mám doma nyní jen cuketu, papriku a kukuřici, ale receptík je mňam a já mu 9. bodík dám :-p:-):-K:yes:

danielle72: paráda:-p:-):yes::yes:

Colombo65::-8:-);-):-8

danielle72:
... když je něco pěkný, tak si to zaslouží pochválit nééééé :-)):-)):-))

Bibinko:-K:-K:-K:-K - ale Ty taky - hned třikrát, to jsou tři body, že jo?:-)):-)):-D:yes: Moc mě to baví, to je pravda. Ale kdo pořád jíst studený obědy a večeře? :-D

Koukám, odmazáno, takže jen jeden:-8 Já myslela, že vymýšlíš, jak dát co nejvíc bodů:-p

danielle72:Danielko, ty ses do toho ale dala, konečně máš na to čas;-) Fotka je přímo jako živá-krásný:-K:-K Dávám ti 6.bod:yes:

Hmmm..to vypada fantasticky:-p:-p +1:yes:

Colombo65: Díky, detektive:-K, Ty taky vypátráš všechno:yes: Tak jsem ji tedy nastavila jako hlavní, no;-)

Krásné a třetí fotka je bombová ;-);-);-):-K

Děkuji:-K:-K:-K, holky moje, jste na mě hodný jako maminka ;-):-)):yes:

Tématické fráze:
tunak s cuketou, cuketové špagety s tuňákem, recepty z cukety, cuketa plněná tuňákem, cuketa s kukurici, plnena cuketa s tunakem, cuketa recepty, kukuřice recepty, zapečená cuketa s tunakem, cuketa recept, zuketa s tunákem, zdravy obed s tunakem, cukety plněné tuňákem, lodě z cukety, co uvařit s kukuřicí, plnena cuketa tunakem, recepty na cuketu, špagety s cuketou a tuňákem recept, rýže s cuketou a tunákem, plněná cuketa s rýží a tuňákem

Suroviny:
cuketa, tuňák v konzervě, kukuřice sterilovaná, paprika čerstvá červená, česnek, sýr gouda, sýr mozzarella, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu