Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Osvěžující straciatella

Kakaový korpus potřeme lehkým krémem z jogurtu a rostlinné šlehačky. Krém dochutíme strouhanou čokoládou a sójovou tyčinkou Margot. Na závěr celý dort posypeme strouhanými Ledovými kaštany.

Hodnocení receptu je 5,0 (66×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iljusa Iljusa

Středně náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 10 min

35 min (25 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 957 kJ /
3 814 kcal
Bílkoviny72,71 g
Tuky242,15 g
Vláknina12,20 g
Cholesterol 827 mg
Sodík 1,07 g
Sůl2,61 g
Sacharidy329,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celá vejce ušleháme do pěny z cukrem, poté zašleháme olej, přidáme mouku promíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme cca 10 minut. Krok 2: Šlehačku ušleháme s vanilkovým cukrem, ve 100 ml studené vody ve velké míse rozmícháme želatinový ztužovač a postupně přidáváme jogurt, pak ušlehanou šlehačku a nakonec nastrouhanou (na hrubém struhadle) čokoládu a margotku. Krok 3: Krém naneseme na upečený korpus a necháme do druhého dne ztuhnout. Pak zdobíme nahrubo nastrouhanými "Ledovými kaštany"

Zveřejněno 24. 5. 2009

Poznámka autorky Iljusa

Na všech možných serverech o vaření je tento moučník hitem. Přidávám jej i k nám, na naše stránky.

Zdroj: mimibazar, maminčiny recepty, Kuchařka-recepty.cz a mnoho dalších

Tento recept i fotku najdete také na http://www.zdravavarecka.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Osvěžující straciatella

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8qAl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Osvěžující straciatella

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8qAl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (62)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Poctivě jsem přečetla všechny komentáře,ale odpověď nenašla ,takže : jaký průměr dortové formy mi poradíte ?Asi 24 cm ? Děkuji :-K

:-)Vyzerá úžasne určite vyskúšam

Skvělá, všem mooooc chutnala. Doporučuji. :-!;-)

Teda popravdě jsem čekala mnohem víc,ujde to,ale měla jsem mnohem lepší...

Barbesa: Ospravedlňujem sa za neadekvátnu odpoveď. Ja som to piekla pred týždňom - pečiem viackrát do roka, u nás je to hit - asi pri 200 stupňoch.

Magdalenka - 10 minut vidím, ale nevím na kolik stupňů ohřát troubu. :-))

Barbesa: V postupe to autorka uvádza, cca 10 minút.

ÁÁÁ to se mi líbí, vy mě tu těma sladkostma zabijete :-(:-D ukládám, upeču ;-):-K

Vypadá báječně, večer chci vyzkoušet. Na kolik stupňů pečete prosím?

Brigit:ted jsem se ještě zaregistrovala abych mohla dát bodík a jsem tu s váma ...!!:-)

tak jsem ho upekla a dala do ledničky a moc se těšíme,manžel říkal že si natáčí budíček na 6 ,tak dík za recept...ráno vyfotím....:-K:yes:

Robila som presne podľa receptu, bolo to skvelé, oslávenec spokojný nadmieru...vďaka...pridala som foto.

Dort byl moc dobrý :yes:+

Tématické fráze:
dort straciatela recept, straciatella, dort straciatela, straciatella dort, krém straciatella na dort, straciatella řezy, dort straciatella, straciatella dort s jogurtem, řezy straciatela, straciatella krém, lehká straciatella, řezy straciatella, straciatela, straciatella recept, straciatela řezy, straciatela dort, lehka straciatela, krém straciatella, mimibazar recepty cz, krém straciatela

Suroviny:
vejce, cukr, mouka hladká, olej, kakao, prášek do pečiva, jogurt, rama cremefine, cukr vanilkový, čokoláda hořká, čokoláda margot, ztužovač želatinový, tyčinka ledové kaštany, tuk, mouka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu