Broskvové Himaláje
Příprava je u tohoto moučníku snadná a rychlá. Když se vám ohlásí návštěva, krásně stihnete pohoštení přichystat. Za hodinu máte hotovo, můžete řezy dát vychladit do lednice, aby byl tvaroh pěkně ztuhlý.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 740 kJ / 4 001 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,88 g |
Tuky | 162,86 g |
Vláknina | 0,40 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 720 mg |
Sůl | 2,30 g |
Sacharidy | 571,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: První těsto: Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Přidáme olej a vmícháme ostatní suroviny. Vše ručním robotem zpracujeme.
Krok 2: Druhé tvarohové těsto: Ručním robotem zpracujeme všechny suroviny v řídké těsto, puding v prášku zajistí, že tvaroh pečením krásně ztuhne.
Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem a nalijeme na něj polovinu prvního těsta. Druhé tvarohové těsto nalijeme celé a poklademe hustě broskvemi.
Krok 4: Zbytkem prvního těsta zalijeme broskve a tvaroh a dáme péct. Zvolna, zhruba 160 - 170 °C (podle zkušeností s vlastní troubou). Upečení zkoušíme tak, že vpíchneme špejli. Musí být suchá aby byl i tvaroh upečený.
Krok 5: Hotový moučník dáme vychladit. Před servírováním poprášíme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 1. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvové Himaláje
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V2D5
Moje poznámka
Broskvové Himaláje
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V2D5
Nejnovější recepty
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 1 hodinou
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 19 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 20 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený chřest
Leren před 43 minutami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 51 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 1 hodinou
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 1 hodinou
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 1 hodinou
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 1 hodinou
Veselý kuřecí plátek
Leren před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 2 hodinami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 2 hodinami
Tématické fráze:
broskvová buchta s tvarohem,
broskvová buchta s pudinkem,
broskvove recepty,
koláč himaláje,
tvarohové řezy nejlepší recepty himaláje,
co s broskvemi,
moučník himaláje,
broskvová buchta,
tvarohový moučník s broskvemi,
buchta s tvarohem a broskvemi,
buchta s broskvemi,
tvarohový koláč himaláje,
broskvová tvarohova buchta,
broskvové hymaláje,
řezy himaláje,
broskové himaláje,
himaláje s broskvemi,
moučník s broskvemi,
tvarohové řezy himaláje,
broskvové řezy s tvarohem
Suroviny:
prášek do pečiva,
mouka hladká,
cukr krupice,
mléko,
olej,
vejce,
rum,
tvaroh,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
pudink vanilkový,
vejce,
mléko,
kompot broskvový,
cukr moučkový
Komentáře (10)