Basbousa - krupicový koláč

Suroviny

1 hrnek krupice
1 hrnek kokosu
1 hrnek kokosoveho kremu
1/4 - 1/2 hrnku mleka
70 g rozpusteneho masla
1 lzicka prasku do peciva
(1 hrnek = 250 ml)
ater (sirup):
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek vody
trocha stavy z citronu
ruzova voda (esence)
(1 hrnek = 200 ml)
mandle na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, vodu a ruzovou vodu smichame, privedeme k varu, zakapneme citronem a svarime na sirup, cca 10 - 15 minut.

  2. Krupici, kokos a prasek do peciva promichame, prilijeme rozpustene maslo, kokosovy krem a promichame. Nakonec pridame mleko. Testo by melo byt kasovite konzistence.

  3. Formu na peceni (o prumeru 26 cm) vytreme maslem, pomoci sterky na ni rozetreme testo a pri 180 stupnich (horni a dolni ohrev) cca 30 minut peceme. Ke konci zapneme na par minutek gril, aby povrch kolace zezlatl.

  4. Ihned po vytazeni z trouby polijeme kolac sirupem.

    Nakrajime na mensi kousky a kazdy kousek ozdobime oprazenou mandli.

Poznámka od kuchařky

Jedna basbousa uz tu je, moje je trochu jina. Pridavam do podobnych.

Komentáře k receptu Basbousa - krupicový koláč

Tématické fráze: krupicovy kolac basbousa recept basbousa basbusa basboussa sirup ater basbosa recept basbousa basboussa recept krupicovy dort bazbusa kolač s krupicí na hrnky recept turecky dezert bazbouša hrnek krupice turecký krupicový koláč flan buchta basbusa recept na basboussa basbosa recept moučník basbousa recepty z krupice