Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 555 kJ / 850 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,00 g |
| Tuky | 0,40 g |
| Vláknina | 1,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 11 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 210,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Litrovou sklenici vypláchneme vroucí vodou a smícháme v ní neoloupaný nastrouhaný zázvor, cukr a převařenou vodu. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Poté překryjeme igelitovým sáčkem, zajistíme provázkem či gumičkou a necháme stát na teplém místě.
Krok 2: Každý den lehce promícháme lžící, kterou jsme nejprve spařili vroucí vodou. První dva dny se zdánlivě nic neděje, poté se objeví bublinky a limonáda začíná kvasit. Proces kvašení trvá podle teploty okolí 6-10 dní a limonáda se při něm zakalí. Když ustane bublání, limonádu přecedíme (ideálně přes plátno nebo čistý kapesník), nalijeme do čisté sklenice a uchováváme v lednici.
Krok 3: Kdo má raději kyselejší chuť, může do hotové limonády přidat trochu citronové šťávy.
Zveřejněno 25. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kvašená zázvorová limonáda (ginger beer)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GXl3
Moje poznámka
Kvašená zázvorová limonáda (ginger beer)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GXl3
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 4 hodinami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 7 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 12 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 12 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krupicová kaše
Roobass před 2 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 2 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 2 hodinami
Kuře na kari s jablky
hajibuni před 2 hodinami
Výborný makovec
Jan Nemec před 2 hodinami
Holandský sekaný vepřový řízek
Jan Nemec před 3 hodinami
Kuře na kari s ananasem
Jirka1986 před 3 hodinami
MEXICKÁ POLÉVKA
Kajkajak před 3 hodinami
Těsto na pizzu
Mon17 před 4 hodinami
Maminčin rýžový nákyp
jalamo před 4 hodinami
Tématické fráze:
zkvaseno.blogspot.cz,
zázvorova limonada,
zkvašeno.cz,
ginger limonáda,
perlivá zázvorová limonáda,
mléčné kvašení recepty,
zkvaseno,
ginger bier,
jak se vaří zázvorová limonáda,
domácí zázvorová limonáda,
recept na kvašené nápoje,
mléčné kvašení recept,
kvašený zázvorovy nápoj,
zázvorový sirup bez alkoholu recepty,
kvašená bezová limonáda,
meduňkovo zázvorový sirup,
zázvorová limonáda převařená,
zázvorová limonáda kvasit,
zázvorová limonáda recept,
fermeentovana limonada zazvor
Suroviny:
zázvor čerstvý,
cukr,
voda
Komentáře (11)
Zázvor neloupaný, ale omytý a především v dobré kondici - nesmí být svraskalý a nebo dokonce kvašený.
Hodně štěstí při kvašení
Ukládám k vytvoření