Treska tmavá pečená na másle
V českých kuchyních je nejčastěji připravovanou rybou losos. Ale jsou i jiné ryby, které si zaslouží naši pozornost. Tentokrát si připravíme tmavou tresku, pečenou v troubě. Nepotřebujeme žádné zvláštní nádobí a za chvilku máme na stole báječnou lahůdku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 393 kJ / 1 050 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,70 g |
| Tuky | 84,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 495 mg |
| Sodík | 266 mg |
| Sůl | 0,64 g |
| Sacharidy | 0,80 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Treska tmavá pečená na másle
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K7pJ
Moje poznámka
Treska tmavá pečená na másle
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K7pJ
Nejnovější recepty
Dýňové karbanátky
Přidáno před 10 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 12 hodinami
Jablkovo-pudinkový koláč
Přidáno před 13 hodinami
Kakaová roláda s tvarohovým krémem a banánem
Přidáno před 16 hodinami
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 19 hodinami
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno 1. 11. 2025 22:25:37
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 4 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 5 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 5 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 6 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 7 hodinami
Dančí guláš s knedlíkem
GabiStef před 7 hodinami
Grilování zeleniny
babkalenka před 7 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Kajkajak před 8 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Kajkajak před 8 hodinami
Pórková polévka
Kajkajak před 8 hodinami
Tématické fráze:
treska pečená na másle,
treska na másle,
pecena treska,
treska tmavá filet recepty,
pečená treska recepty,
treska recept,
treska tmavá filet recept,
pečená treska recept,
treska na masle recepty,
treska pečená,
jak připravit tresku,
treska recepty,
recepty z tresky,
treska na masle recept,
recept na tresku tmavou,
treska,
filety z tresky recept,
recept treska na másle,
pecena ryba na masle,
recept na tresku
Suroviny:
treska,
máslo,
mouka hladká,
pepř mletý,
sůl,
olej olivový
Komentáře (23)
V severním Německu či třeba ve Skandinávii (Dánsko, Norsko) se jí také převážně mořské ryby. Vždy jsou připraveny s citronem, často je tam ještě křen či kopr.
Používání limetky je spíše typické pro obě Ameriky a východní Asii. To ale netvrdím z vlastní zkušenosti, tam jsem nebyl.
Pečicí papír usnadní manipulaci s hotovou rybou - nepřilepí se
Použít ho není povinnost, ale možnost.
Na dochucení použijte co chcete, nevím jak slané je máslo se solí - respektujte svoje chutě
... chlazená je prostě úžasná
... kupovaná chlazená v úseku ryb v Kauflandu, musel jsem provést vyfiletování, stažení kůže a vykostění