Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 585 kJ / 857 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,74 g |
Tuky | 62,04 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 301 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 34,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku s kypřicím práškem, mleté ořechy.
Krok 2: Dáme do olejem vymazané dortové (nebo jiné menší) formy,vysypané rýžovou moukou a dáme péci.
Krok 3: Piškot je poměrně rychle upečený, křehký, ale moc dobrý.
Krok 4: Můžeme ozdobit ovocem a polít třeba agarem (je zdravější než želatina).
Zveřejněno 28. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkový piškot
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OXrQ
Moje poznámka
Bezlepkový piškot
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OXrQ
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno před 13 hodinami
Placičky z podmáslí
Přidáno před 16 hodinami
Karpatské lečo
Přidáno před 16 hodinami
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno před 19 hodinami
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno před 20 hodinami
Čajot restovaný s krevetami a nudlemi z jedné pánve
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Kostriba před 1 hodinou
Citronová bábovka
AlenaCernik před 7 hodinami
Cuketová topinková směs
douver před 9 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
Sahula před 9 hodinami
Škvarkové tyčinky
HanaS92 před 9 hodinami
Kokosová roláda od IvettyG
Dyna1 před 10 hodinami
Bublanina
alenalentz před 12 hodinami
Nadýchané čokoládové muffiny
Lucie1001 před 12 hodinami
Zeleninový bulgur
Lucie1001 před 12 hodinami
Cuketová buchta
miryg13 před 13 hodinami
Tématické fráze:
bezlepkovy piskot,
bezlepkovy piskot recept,
bezlepkový piškot na dort recept,
recept na bezlepkový piškot,
bezlepkový piškotový dort,
bezlepkovy piskot na dort,
piškot z rýžové mouky,
bezlepkový piškot z pudinku,
piskot bez mouky,
bezlepkový piškot na dort, recept,
bezlepkové piškoty recept,
piškot bezlepkový,
sojovy piskot,
pohankový piškot,
piškot z pohankové mouky,
bezlepkový piškot z rýžové mouky,
recept bezlepkový piškot,
výborný bezlepkový piškot,
bezlepkove piškotový dort,
bezlepkových piskot
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka rýžová,
ořechy mleté,
kypřící prášek bio
Komentáře (6)
Ještě jedna informace: ve svých receptech používám rýžové mléko, protože normální ani sojové nemůžu, takže pokud Vám při dietě nevadí, klidně ho vyměňte za to své "oblíbené".
Len ma zaujíma, prečo si myslíš, že agar je zdravší ako želatína ? Preto, lebo je z rastliniek?
Želatína je polypeptid (polymérna bielkovinová štruktúra), ktorá sa získava zo živočíšnych produktov (šľachy, chrupavky, kože) a agar je polysacharid, výťažok z červených morských rias („príbuzný“ napríklad škrobu). Pre milovníkov éčiek, je označovaný ako E406.
Agar dobre drží tvar, preto je ho lepšie použiť tam, kde chceme mať vysokú vrstvu želé.
Lenže želatína je najlepšia vec na kĺby, preto je aj huspenina veľmi zdravá. Na starobu sa to zíde