

Jelení plec na víně, tymiánu, hříbkách a borůvkách
Doba přípravy: 2 hodiny 30 minút + príprava 4 porce Jiné maso 9 názorů
Suroviny
- 1000 g jeleního plece
- 350 g cibule
- 100 g uzené slaniny
- 1 hrst sušených hřibů - praváku
- 1 PL borůvek
- 300 ml suchého červeného vína
- sůl
- mletý černý pepř
- krystálový cukr
- tymián
- plátky pomeranče
Postup přípravy receptu
Do hrnca dáme tenké plátky údenej slaniny a ked sa z nej vypečie tuk, opečené plátky vyberieme.
Na tuku zo slaniny orestujeme cibuľu, pridáme tymián, čučoriedky, cukor, zalejeme červeným vínom a privedieme do varu.
Do vriaceho vína vložíme na kocky pokrájané pliecko, osolíme, okoreníme a prikryté dusíme.
Ak treba a šťava je príliš hustá, podlejeme trochou vody.
K polomäkkému mäsu pridáme praváky aj s vodou, v ktorej boli namočené a varíme do mäkka. Podávame s Dodolle, dekorované pomarančom a borievkami.
Poznámka
Zdroj: madarský recept, varím ako slávnostné jedlo.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Jelení plec na víně, tymiánu, hříbkách a borůvkách
-
Trochu to vypada jako by to uz nekdo jednou snedl
-
Dakujem za pekné komentáre a za bodík
y
-
Moshe ,no vlastně vidíš.
To bych se mohla po ní podívat,děkuji za info.
-
Pajaska, dakujem
Moshe napísal, kde sa dá kúpiť
-
Janka Remková, dakujem
-
Moshe, dakujem za ocenenie, som veľmi rada, že chutilo
-
Ten jeleň bol skutočne lahodny, ochutnal som :) Apropo divinu je možne kúpiť v Metre u Vas Makro. Divina je všetkeho druhu dokonca aj guľašova zmäs z diviaka, jelena a pod. a je to cenovo dostupne.
-
Ježiš,milovaná zvěřina.Tedy nevím ,kde bych sehnala jelena,taková lahůdka.
-
Teda Ibi, kde vzít jelena, že jo, ale rozhodně zajímavý recept. Hmm, ty borůvky..