Jelení plec na víně, tymiánu, hříbkách a borůvkách

Meszarosovabolya Kuchařka:

Doba přípravy: 2 hodiny 30 minút + príprava PT2H30M 4 porce Jiné maso 9 názorů

57

Suroviny

1000 g jeleního plece
350 g cibule
100 g uzené slaniny
1 hrst sušených hřibů - praváku
1 PL borůvek
300 ml suchého červeného vína
sůl
mletý černý pepř
krystálový cukr
tymián
plátky pomeranče
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnca dáme tenké plátky údenej slaniny a ked sa z nej vypečie tuk, opečené plátky vyberieme.

  2. Na tuku zo slaniny orestujeme cibuľu, pridáme tymián, čučoriedky, cukor, zalejeme červeným vínom a privedieme do varu.

  3. Do vriaceho vína vložíme na kocky pokrájané pliecko, osolíme, okoreníme a prikryté dusíme.

  4. Ak treba a šťava je príliš hustá, podlejeme trochou vody.

  5. K polomäkkému mäsu pridáme praváky aj s vodou, v ktorej boli namočené a varíme do mäkka. Podávame s Dodolle, dekorované pomarančom a borievkami.

Poznámka

Zdroj: madarský recept, varím ako slávnostné jedlo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jelení plec na víně, tymiánu, hříbkách a borůvkách

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: jelení plec jelení plec recept jelení plec recepty jelen na vine jelenní plec plec z jelena recepty z jelení plece divina maso priprava jelení roláda z krku a plece recept na jelení plec recepty divina recepty jelení plec recept z jelení plece zvěřina na hříbkách jelen recept jeleni na vine divina recepty kotlety na hříbkách a vině jelen plec recept divina na vine

Zapomněl/a jsem heslo