Fazolková omáčka
Lahodná smetanová omáčka z netradiční suroviny - fazolek. Výborně se hodí k hovězímu masu, vejci a bramborám. Má příjemně kyselkavou chuť díky nálevu a přidanému octu. Určitě vyzkoušejte!
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 670 kJ / 877 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,77 g |
Tuky | 70,23 g |
Vláknina | 1,50 g |
Cholesterol | 218 mg |
Sodík | 103 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 46,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci rozpustíme máslo. Zasypeme moukou, promícháme a krátce osmahneme.
Krok 2: Vznikne světlá jíška, kterou rozředíme vývarem a nálevem z fazolek.
Krok 3: Podle chuti osolíme a necháme 5 minut povařit.
Krok 4: Přidáme smetanu a vložíme fazolky.
Krok 5: Můžeme dochutit octem. Necháme ještě 5 minut přejít varem.
Krok 6: Podáváme s vařeným hovězím masem, vajíčkem a bramborami.
Zveřejněno 1. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolková omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Yv2M
Moje poznámka
Fazolková omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Yv2M
Nejnovější recepty
Kostky zadního hovězího pečené s česnekem v troubě
Přidáno před 1 hodinou
Vydatná čočková polévka jako hlavní chod
Přidáno před 2 hodinami
Sýrovo-celerová kapsa
Přidáno před 2 hodinami
Závitky z tresky tmavé na italský způsob
Přidáno před 2 hodinami
Slaný koláč s hermelínem a hruškou
Přidáno před 5 hodinami
Rizoto z vepřového plecka
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka
4Kala před 36 minutami
Slezské kysané zelí podle ČSN
KatkaCechova před 37 minutami
Domácí chilli pasta (sambal oelek)
Marketa75 před 45 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
matmina před 3 hodinami
Vepřové s kukuřicí, hráškem a další zeleninou
trdlo před 3 hodinami
Rizoto s lososem
Danoouch před 3 hodinami
Kuře na smetaně
Chabal před 3 hodinami
Dýňová polévka se smetanou
martiline před 3 hodinami
Kinder řezy
Pavluska75 před 4 hodinami
Uzený jazyk s křenovo-mandlovou omáčkou
Paion před 4 hodinami
Tématické fráze:
fazolková omáčka se smetanou,
fazolová omáčka,
fazolová omáčka recept,
omáčka z fazolek,
bílá fazolova omáčka,
fazulková omáčka,
smetanová omáčka s fazolkami,
bílá omáčka s fazolkami,
omáčka s fazolkami,
fazolová máčka,
omačka s fazolek,
omacka z cerstvych fazolek,
fazolky recept,
fazolky,
fazolková smetanová omáčka,
recepty fazolova omacka,
omáčka s vajíčkem,
omačka s fazolemi,
bílá omáčka,
fazulova omacka
Suroviny:
fazolky sterilované,
smetana,
máslo,
mouka,
vývar masový,
sůl,
ocet
Komentáře (26)
pipre - já cibuli nedávám ale ráda vyzkouším podle Tebe, papričko - taky raději vařím z čerstvých surovin, ale v tomto případě - nevím proč, mi chutná omáčka víc ze sterilovaných , možná je to tím, že mám tak zafixovanou chuť, jak ji dělala maminka. JaniR - manžel ji taky moc nemusí
http://www.toprecepty.cz/recept/2330-fazolkova-pol...
http://www.toprecepty.cz/recept/2759-fazolkovy-pri...