Postup přípravy
Krok 1: Oloupané brambory nakrájíme na plátky, litinový hrnec - Dutch-oven - vymažeme sádlem a máslem.
Krok 2: Dno poklademe plátky brambor, které osolíme a opepříme.
Krok 3: Očištěné cejny prořízneme asi co 2 - 3 mm až k páteři (viz foto). Tímto proříznutím se přeruší drobné kostičky, zůstane jen páteř a žebra.
Krok 4: Cejny osolíme a opepříme. Dáme do hrnce na brambory. Ryby pokryjeme další vrstvou brambor, kterou taky osolíme a opepříme.
Krok 5: Na brambory dáme zbytek másla a sádla.
Krok 6: Ducht-oven položíme na žhavé uhlí, na pokličku dáme taky žhavé uhlí.
Krok 7: Pečeme asi 40 minut.
Zveřejněno 17. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cejni s brambory zapečení v Dutch-Oven
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rpm6
Moje poznámka
Cejni s brambory zapečení v Dutch-Oven
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rpm6
Nejnovější recepty
Čtverečky s meruňkami
Přidáno před 33 minutami
Tilápie s tarhoňou
Přidáno před 2 hodinami
Gulášovka z odřezků
Přidáno před 3 hodinami
Rychlá zeleninová polévka s rýží
Přidáno před 5 hodinami
Maminčino kuře
Přidáno před 5 hodinami
Nádivka se špenátem a játry
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bylinková remuláda k pečenému nebo grilovanému masu
Suumaa před 30 minutami
Kuřecí směs s klíčky fazolí mungo
bartonik před 43 minutami
Nakládaný hermelín I
Sima1 před 58 minutami
Polévka z kachních drůbků s drobením
Kajkajak před 1 hodinou
Jablkové hrnkové lívanečky
Brozany před 1 hodinou
Bavorské vdolečky
poirotka před 1 hodinou
Záhorácký závitek
Lenka95 před 2 hodinami
Jedlé kaštany pečené
Lenka95 před 2 hodinami
Buši nová rajská
Diesel před 2 hodinami
Zapečený sýrový květák
Milahu před 4 hodinami
Tématické fráze:
cejn na masle,
filetovani cejna,
cejn recept,
cejn recepty,
duch oven,
grilovani cejna,
cejni,
co s cejnem,
cejn jak na kosti ?,
co z cejna,
cejn malý,
recepty z cejna,
recept na cejna,
co s cejny,
dutch oven co mám ráda recepty,
cejn (pražma) recepty,
vaření ryby,cejn,
vareni v dutch oven,
ouven,
vaření cejn
Suroviny:
cejn,
brambory,
sádlo,
máslo,
sůl,
pepř
Komentáře (10)
Z cejna po filetování by vám toho moc nezůstalo. Mánek vyzkoušel cejna proříznout zvenku co 2 -3 mm, jak je uvedeno v receptu.
A funguje to. Drobné kostičky zmizí, zůstanou jen žebra a páteř.