Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky)
Kynuté knedlíky jsou neoddělitelnou součástí české kuchyně. Některá jídla si bez nich nedovedeme představit. Vyzkoušejte přípravu s pomocí domácí pekárny a dopřejte si doma s rodinou nadýchané a jemné kynuté knedlíky.
Suroviny pro 6 porcí
2 středně velké knedlíky
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 274 kJ / 1 978 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 70,18 g |
| Tuky | 16,51 g |
| Vláknina | 16,60 g |
| Cholesterol | 274 mg |
| Sodík | 3,41 g |
| Sůl | 8,46 g |
| Sacharidy | 378,75 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RXwz
Moje poznámka
Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RXwz
Nejnovější recepty
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 2 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 3 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 3 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Kuře s ořechovou náplní
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 2 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 2 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 3 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 3 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 4 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 4 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 4 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Kajkajak před 4 hodinami
Koka sušenky
habis před 5 hodinami
Tématické fráze:
knedlík z domácí pekárny,
knedliky z pekarny,
kynute těsto z domácí pekárny,
kynute těsto na knedlíky v pekárně,
těsto na kynutý knedlík z pekárny,
kynute knedliky,
kynute těsto v domácí pekárně,
kynuté houskové knedlíky z pekárny,
kynuté ovocné knedlíky z pekárny,
těsto na kynuté knedlíky z pekárny,
kynuté těsto v pekárně,
kynute těsto z pekarny,
knedlíky z domácí pekárny,
ovocne knedlíky z domácí pekárny,
knedlíky v domácí pekárně,
knedlíky v pekarne,
knedle z domácí pekárny,
kynuté testo do pekarny,
knedlíky z pekárny na chleba,
testo na knedliky z domaci pekarny
Suroviny:
mléko,
vejce,
droždí čerstvé,
sůl,
mouka hrubá,
mouka polohrubá
Komentáře (36)
Děkuji za recept
...jen malý dotaz: můžu dát do pekárny 600g nebo až 700g mouky - nemám s tím zkušenosti /tenhle poměr mouky - 500g mi nevyhovuje - je málo knedlíků
http://www.toprecepty.cz/recept/2747-kynuty-knedli...
a teď něco málo k DROŽDÍ:
Když náhodou nemám čerstvé droždí v kostce a nebo to, které mají v obchodě navážené (mívají ho v malinkých obchodech s potravinami), tak není problém se sušeným droždím "v bílém pytlíku s modoru vlaštovkou" jak píše Sabina. Lze ho koupit většinou v malých potravinách, ale i v Albertovi ho mají v nabídce.
S ostatními sušeným droždím mám také jen samé negativní zkušenosti a je úplně jedno jestli jsou zn. Labeta, RUF atd. Ve většině případů mi těsto nevykynulo.
A pak jsem vysledovala, že když používám "vlaštovkové", tak je těsto vždy OK, krásě vykynuté. Jen jsou bohužel dražší (cca 8 Kč) než ostatní značky instantního droždí (jdou koupit na poloviční cenu, proto mnozí sáhnou raději po něm) a než čerstvé (za 2,20 Kč).