Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hřibové řízky

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tom Beyk Tom Beyk

Snadný

Suroviny

Porce: pouze pro 2 osoby

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 145 kJ /
752 kcal
Bílkoviny42,75 g
Tuky29,22 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 932 mg
Sodík 389 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy77,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dojdeme do lesa pro dva přiměřené hřiby, pokrájíme na centimetrové plátky, na prkénko nasypeme sůl, každý plátek lehce vmačknem do soli. Krok 2: Z ostatních ingrediencí (bez oleje) ušleháme těstíčko husté asi jako na lívance, v pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje, každý plátek v těstíčku omočíme a ihned vkládáme do oleje. Krok 3: Postupně smažíme do zlatohněda. Podáváme s bramborami nebo lépe s bramborovou kaší.

Zveřejněno 6. 9. 2013

Poznámka autora Tom Beyk

S prdopečem je těstíčko krásně chrumkavé (CZ - křupavé :-))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hřibové řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xy8E

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hřibové řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xy8E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

...díky všem za komentáře a bodíky:-8

mischelinka:
...taky pěkné:yes::-p

Výborné:-p:yes:

hned bych si dal ale nerostou:-))

Hnedka bych si dal ale nerostou.:-D

také jsme si včera pochutnávali:yes::-D prostě lahůdka;-) mimo to jsem dělala i houbový guláš a houbovou směs s těstovinami, prostě konečně rostou:yes:

Pane Beyku,to jste snad přehnal! Jen zírám a slintám do klávesnice.To snad není pravda.Tohle zaslouží snad jen trest.A to poslat mi aspon jen pár hřibků,jinak asi umřu.A pak bude trest smazán.Takže předem děkuji a zdravím.

Já bych si hned dala:-p:-p:-p:-p:-phmmmmm,byli jsme v lese,ale hřiby nebyly tak velké na obalení,tak snad příště;-):-D
Ale toto je opravdu lákadlo;-):yes::yes::yes:+1

Pro dva hřiby nestojí za to jít, chodím pro plný koš:-D. Potom holt smažím celou dlouhou dobu, místo těstíčka používám zlepšovák klepacích misek nebo sáčků, ve větším množství je to úleva:-)) Ale bod si zasloužíš zcela určitě:yes:

Tom Beyk:To není provokace,ale inspirace:yes:Já jím jen houbové řízky jinak je nemusím a recept je na 1*** určitě vyzkouším,samozřejmě bodííííík:-D

Díky za komentáře a bodíky, a omlouvám se za provokativní postup: "dojdeme do lesa...";-):-D
Je to pohoda, když rostou...a přeji všem abyste si pro ty hřiby mohli opravdu dojít. Je to fakt lahůdka...:-p

Hezký:yes:určitě vyzkouším,jen doufám,že najdu hřiby:-K Ve čtvrek jsem smažila v klasickém trojobalu 4 hodiny řízky z hub.Nenávidím obalování řízků.květáku atd....ovšem toto vyzkouším.

Tématické fráze:
řízky z hřibů, hřibový guláš, recepty z hřibů, obalovane hřiby, řízek z hřibu, hřiby, hřiby recepty, smažené hřiby, smažené řízky z hřibů, hřibové recepty, hřibový guláš recept, hřibové tousty, recepty hřiby, hriby rizky, hřiby jako řízek, guláš z hřibů, řízky ze hřibů, recept z hřibů, hřibovy řizek, řízky s hřibu

Suroviny:
houba hřib, vejce, mouka hladká, mléko, sůl, pepř, olej, prášek do pečiva

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu