Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cheesecake z domácí lučiny

Hodnocení receptu je 4,7 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

katyvypl

Snadný

Doba přípravy dlouho... :-)

dlouho... :-)

Suroviny

Porce: 12 kousků

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 751 kJ /
3 287 kcal
Bílkoviny62,99 g
Tuky147,95 g
Vláknina6,06 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 631 mg
Sůl1,19 g
Sacharidy422,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si uděláme domácí lučinu a to tak, že čistý kapesník nebo utěrku umístíme na sítko či cedník a na ně vlijeme všechny jogurty. Pod síto dáme hlubší nádobu a vše uložíme do lednice na jeden až dva dny. Dospod nádoby nám odkape syrovátka a na sítku zůstane hromádka lučiny - z 1500 g. jogurtu byste měli získat cca 800 g. lučiny. Krok 2: Na cheesecake smícháme rozdrcené sušenky a změklé máslo a vše promneme prsty. Směs dáme do kulaté formy a udusáme dlaněmi a prsty. Předpečeme v troubě na 160 °C zhruba 15 minut a necháme vychladnout. Krok 3: Lučinu utřeme s cukrem, Salkem, šťávou a kůrou z limety a po jednom přidáváme vejce. Krok 4: Hotovou směs dáme na sušenkový korpus, uhladíme a pečeme v troubě na 160 °C cca 40 minut (je dobré dát formu do vodní lázně nebo alespoň nad ni). Hotový cheesecake necháme vychladnout a dáme do lednice alespoň na 12 hodin.

TIP: Jak na ovocný přeliv

Zveřejněno 19. 9. 2013

Poznámka autora katyvypl

Při dnešní ceně lučiny se opravdu vyplatí dělat si ji doma. Cheesecake je z ní vynikající. ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kgn5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kgn5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

domácí lučina je výborná:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

soul.of.night: Jsem moc a moc ráda, že se cheesecake tak povedl. ;-) A budu ráda i za případnou fotku. :-K

Naprosto neskutečný :-p
Připravoval jsem ho pro přítelkyni k narozeninám přesně dle postupu a vyplatilo se. Sušenek jsem dal o trošku víc a dort vytáhnul i do stran (je to hezčí).
Lučinu byla přichystána den a půl dopředu jak jste radila. Cheesecake chladnul v pootevřené troubě do rána (pekl jsem ho ve dvě hodiny v noci). Prostě paráda. Chuťově naprosto senzační. 10/10
Akorát zdobení došlo změny. Dvě zakysanky a lžíce moučkového cukru - touto směsí jsem cheesecake potřel i po stranách. Nahoru místo svíček přesný počet vlašských ořechů (čtvrtky) obalené v domácím karamelu.
Senzace!!!:-D

To ti věřím, že koláč z domácí lučiny je vynikající, i mě chutnal:yes:

Vždycky, když vidím tenhle Cheesecake, se mi vybaví, jak s tím bojovali v Prostřeno.:-D. Máš ho parádní!!:yes:

katyvypl:Jistěže nevadí, naopak, všechno je pěkně pohromadě v jednom receptu, nerada přeskakuju z jednoho na druhý a i proto ukládám a snad se brzy dostanu k realizaci;-), moc se mi to líbí:yes::yes::yes:

No vidíš a já jsem si zrovna nedávno říkala, co by z ní šlo kromě pomazánek udělat :yes:

spagetka: Jo, já vím, je tady hodně receptů na domácí lučinu, ale tohle je recept na cheesecake a na přesné množství lučiny, aby se z ní cheesecake dal vytvořit.... tak snad to nevadí. :-?

Tématické fráze:
cheesecake recept, cheesecake z lučiny, domácí cheescake, pečeme z lučiny, muffiny z lučiny, dezert z luciny, recept na cheesecake, chesekate, recept cheesecake, cheesecake, recept na domácí lučinu od hrušky, cheesecake s lučinou, dezerty z lučiny, cheesecake lučina, lučina recepty, cheescake domácí, recepty, zakusky z luciny, peceme s lucinou, cheescake z luciny

Suroviny:
jogurt holandia, sušenky, máslo, limetka, cukr moučkový, salko, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu