Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z pečených rajčat

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Snadný

Suroviny

Porce: 2-4 podle velikosti porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 780 kJ /
425 kcal
Bílkoviny8,17 g
Tuky20,48 g
Vláknina6,29 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 23 mg
Sůl0,01 g
Sacharidy48,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata omyjeme a přepůlíme. Krok 2: Narovnáme do pekáčku, pokapeme olivovým olejem a posypeme cukrem a čerstvou bazalkou. Krok 3: Pečeme při 180°C asi půl hodiny. Krok 4: Pak rajčata i s vypečenou šťávou přendáme do hrnce a rozmixujeme. Krok 5: Přilijeme vývar, nalámané špagety a vaříme, dokud těstoviny nezměknou. Je-li potřeba, ochutíme solí nebo cukrem a podáváme.

Zveřejněno 23. 5. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7D8B

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7D8B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Alexiss: Alexiss ja Babicu rada nemam a jako kuchare ho neberu. Je mi nesympaticky a jeho styl se mi nelibi. Ale to je jen muj nazor a chapu, ze je spousta lidi, kteri by se mnou nesouhlasili a nazor maji zcela opacny.

Taky se mi recept líbí, ani jsem nevěděla, že tu je :-8 Líbí se mi hlavně nápad rajčata nejdříve upéct, tím se koncentruje jejich chuť :-p:yes:

Včera jsem uděla tuto polévku, máme rajčatovou rádi jakoukoliv takže i tadle nám moc chutnala.Místo špaget bylo domácí drobení.:yes::yes::yes::yes:

Lucasinka: Mně se recept líbí, docela bych uvítala od Dominique vysvětlení její kritiky, pokud je to kritika. Škoda, že rajskou polévku mám u nás ráda jen já, takže ji nevařím.
:-?:-?:-? Může mi tu někdo prosím vysvětlit to všeobecné odsuzování Babicových receptů? Občas jej sleduji a nic tak opovrženíhodného tam většinou nenajdu. Podotýkám, že nejsem žádná patla, vařím ráda, o gastronomii se zajímám a častou sklízím i pochvalu. :-8:-)

Dominique: Proc Babicovina? Pokud se vam recept nelibi, OK, ale proc ho hned urazet, kdyz jste ani nevyzkousel/a?

Dominique 25. 9. 2013 15:36
Tak to je dobrá Babicovina.:no:

To je bezva nápad. Akorát já bych místo špaget použila nějaké nočky, třeba sýrové;-)Nemám ráda v polévce tlusté těstoviny, ale to je můj problém:-8 Receptík ukládám na vyzkoušení. Rajčat máme zatím na zahrádce dosti a mají neskutečnou chuť, takže polívka musí být :-*:-*:-*:yes:

rejpalka? 29. 8. 2012 14:15
Já teda hledám spíš krém z pečených rajčat, ale... ty rajčata mi nepřijdou zralá, :-((

Zajímavý recept,který se mi líbí:-p+3:yes:

Hm, pečená rajčata milujem, ale zalít to vývarem a udělat polívčičku :-O:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
rajčatová polévka z pečených rajčat, pecena rajcatova polevka, rajska polevka z rajčat, polevka z rajčat, polivka z pecenych rajcat, pecene rajcata, krém z pečených rajčat, rajcatova polevka pecena, peceny rajcata recept, rajska z pecenych rajcat, rajská polévka z pečených rajčat-recepty, pečený rajčata, polévky recepty, pečená rajská polévka, recepty z pečenych kaštanů, babicova bramborova polévka, recept z pecenych rajcat, pečená polívka, pečená rajčatová polívka, polévka z pečených paprik

Suroviny:
rajče, cukr ovocný, olej olivový, bazalka čerstvá, vývar zeleninový, těstoviny špagety

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu