Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 054 kJ / 5 749 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 70,67 g |
| Tuky | 373,74 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 1,69 g |
| Sodík | 777 mg |
| Sůl | 3,06 g |
| Sacharidy | 519,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu.
Krok 2: Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících horkou vodu, každou zašleháme, poté stejně přidáme olej. Konečná hmota by měla bát téměř bílá a neměly by v ní být cítit krystaky cukru (pokud tam ještě jsou, stále šlehejte, dokud se nerozpustí).
Krok 3: Do žloutkové směsi přimícháme vařečkou mouku smíchanou s práškem do pečiva, pořádně promícháme a nakonec přidáme sníh. Ten se vmíchává velmi jemně, jen se hmota zespoda překlápí přes sníh pořád dokola, dokud se nesmící. Pokud budete míchat příliš razantně, vyžnete ze sněhu vzduch a korpus nevyběhne.
Krok 4: Dortovou formu vyložíme na dne pečicím papírem, pokud máte olej ve spay, stačí papír a boky vystříkat, jinak vymažte sádlem a vysypte hrubou moukou.
Krok 5: Do formy nalijeme těsto, urovnáme a dáme do trouby předehřáté na 175°C. Teplotu ztlumíme na 150°C a pečeme cca 40min. Po 40 min. zkusíme špejlí, jestli se na ni nelepí těsto, vyndáme z trouby a necháme ve formě cca 5min. odpočinout. Pak nožem oddělíme případně přilepené boky, z korpusu oddělíme postranní kruh a korpus necháme vychladnout.
Krok 6: krém : Z mléka a zlatého klasu uvaříme hustý pudink. Do horkého nasypeme čokoládu rozlámanou na čtverečky, přidáme kousek másla (cca 50 g) a mícháme do úplného rozpuštění obojího. Za občasného míchání necháme vychladnout.
Krok 7: Pak po kouskách vešleháme zbylé máslo a podle chuti dosladíme. Důkladně našleháme.
Zveřejněno 6. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort Pat a Mat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jBy4
Moje poznámka
Dort Pat a Mat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jBy4
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 1 hodinou
Grinchův elixír
Přidáno před 15 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 18 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
Marcela.Ma. před 1 hodinou
Kapří hranolky
loing před 10 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 10 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 10 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 10 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 11 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 12 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 12 hodinami
Tématické fráze:
dort pat a mat,
dorty pat a mat,
dort pat a mat 3d,
pat a mat na dort,
pat a mat dort,
dort pat a mat postup,
dort s pat a mat,
dort pat mat postupy,
3d dorty pat a mat,
dort mat a pat,
pat a mat na dorty,
forma na dort pat a mat,
pat a mat a dorty,
dort pro děti s pat a mat,
3d dort pat a mat,
dortový papír pat a mat,
dort mat a pat postup,
dorty s patem a matem,
pat a mat na dortu,
papir na dort pat a mat
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr písek,
vejce,
prášek do pečiva,
olej,
voda,
sůl,
zlatý klas,
mléko,
čokoláda na vaření,
máslo,
cukr moučkový,
roll decor icing
Komentáře (5)
Ze Vy jste cukrarka-profesionalka?!
Tak nadherne zdobene dorty jsem zu dlooouho nevidela!