Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 054 kJ / 5 749 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 70,67 g |
| Tuky | 373,74 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 1,69 g |
| Sodík | 777 mg |
| Sůl | 3,06 g |
| Sacharidy | 519,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu.
Krok 2: Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících horkou vodu, každou zašleháme, poté stejně přidáme olej. Konečná hmota by měla bát téměř bílá a neměly by v ní být cítit krystaky cukru (pokud tam ještě jsou, stále šlehejte, dokud se nerozpustí).
Krok 3: Do žloutkové směsi přimícháme vařečkou mouku smíchanou s práškem do pečiva, pořádně promícháme a nakonec přidáme sníh. Ten se vmíchává velmi jemně, jen se hmota zespoda překlápí přes sníh pořád dokola, dokud se nesmící. Pokud budete míchat příliš razantně, vyžnete ze sněhu vzduch a korpus nevyběhne.
Krok 4: Dortovou formu vyložíme na dne pečicím papírem, pokud máte olej ve spay, stačí papír a boky vystříkat, jinak vymažte sádlem a vysypte hrubou moukou.
Krok 5: Do formy nalijeme těsto, urovnáme a dáme do trouby předehřáté na 175°C. Teplotu ztlumíme na 150°C a pečeme cca 40min. Po 40 min. zkusíme špejlí, jestli se na ni nelepí těsto, vyndáme z trouby a necháme ve formě cca 5min. odpočinout. Pak nožem oddělíme případně přilepené boky, z korpusu oddělíme postranní kruh a korpus necháme vychladnout.
Krok 6: krém : Z mléka a zlatého klasu uvaříme hustý pudink. Do horkého nasypeme čokoládu rozlámanou na čtverečky, přidáme kousek másla (cca 50 g) a mícháme do úplného rozpuštění obojího. Za občasného míchání necháme vychladnout.
Krok 7: Pak po kouskách vešleháme zbylé máslo a podle chuti dosladíme. Důkladně našleháme.
Zveřejněno 6. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort Pat a Mat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jBy4
Moje poznámka
Dort Pat a Mat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jBy4
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 10 hodinami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 13 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 15 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 18 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 19 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 2 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 3 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 3 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 4 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 6 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 6 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 8 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 9 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 9 hodinami
Kuře na kari s jablky
hajibuni před 9 hodinami
Tématické fráze:
dort pat a mat,
dorty pat a mat,
dort pat a mat 3d,
pat a mat na dort,
pat a mat dort,
dort pat a mat postup,
dort s pat a mat,
dort pat mat postupy,
3d dorty pat a mat,
dort mat a pat,
pat a mat na dorty,
forma na dort pat a mat,
pat a mat a dorty,
dort pro děti s pat a mat,
3d dort pat a mat,
dortový papír pat a mat,
dort mat a pat postup,
dorty s patem a matem,
pat a mat na dortu,
papir na dort pat a mat
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr písek,
vejce,
prášek do pečiva,
olej,
voda,
sůl,
zlatý klas,
mléko,
čokoláda na vaření,
máslo,
cukr moučkový,
roll decor icing
Komentáře (5)
Ze Vy jste cukrarka-profesionalka?!
Tak nadherne zdobene dorty jsem zu dlooouho nevidela!