Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Potahovací hmota z Marshmallow

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marketkakr marketkakr

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 397 kJ /
2 724 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky36,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 72 mg
Sůl0,18 g
Sacharidy600,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky vhodné do mikrovlnky, vysypeme 2 balíčky bonbónů Marshmalow, přidáme 2 polévkové lžíce vody, 1 kávovou lžičku kyseliny citrónové, potravinářskou barvu podle účelu použití fondánu. Když chceme hmotu bílou, odřezáváme bílé části od růžových a použijeme 180 g bílých Marshmallow. Krok 2: Mísu dáme do mikrovlny na cca 2 minuty a každých 15 sekund vytáhneme a promícháme. Hmotu nesmíme nechat v mikrovlnce déle než 15 sekund, mohlo by to zkaramelizovat. Krok 3: Po dvou minutách, když se nám všechny bonbóny rozpustily, postupně přimícháváme 400 g důkladně přesátého práškového cukru. Zbývajících 200 g vysypeme na pracovní plochu a do středu vylijeme už polotuhou hmotu. Krok 4: Rukama důkladně vypracujeme všechen cukr do hmoty. Když by hmota nestačila pohltit všechen cukr, můžeme ruce trochu namočit a mícháme dál než vpije všechen cukr do sebe. Krok 5: Nakonec si ruce důkladně umyjeme a usušíme. A vypracujeme si ji podle potřeby.

Zveřejněno 28. 4. 2013

Poznámka autorky marketkakr

Zdroj: Z nějakého časopisu jako je Chvilka, Překvapení, Katka, Knihovnička receptů nebo Pošli recept.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1pQZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1pQZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Vážně dobrý nápad! Taky jsem si dřív potahovací hmotu vyráběla, ale teď abych ušetřila čas si jí kupuju. Třeba tady: http://www.pro-peceni.cz/cs/53-potahove-a-modelova...

Tak tohle je docela dobrý nápad,marcipán je dost drahý :yes::-K

Tématické fráze:
fondán z marshmallow, potahová hmota na dort z marshmallow, domácí fondán video recept, domácí marshmallow, marshmallow fondán recept, fondán recept video, hmota z burizonů, potahová hmota na dort z marshmalow, fondánová hmota z bonbonů, pošli recept 2013 recepty, potahovací hmota z marshmelow, potahovací hmota z marshmalow, marshmalow, recept na potahovací fondán, fondán z burizonů, marshmallow recept, knihovnička recepty duben 2013, marshmelow, marshmallow fondán, fondán z marshmelow

Suroviny:
marshmallow, cukr moučkový, voda, kyselina citronová, tuk 100%, potravinářské barvivo, mandlové aroma

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu