Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 707 kJ / 1 125 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,88 g |
| Tuky | 75,10 g |
| Vláknina | 39,90 g |
| Cholesterol | 225 mg |
| Sodík | 577 mg |
| Sůl | 1,41 g |
| Sacharidy | 61,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hlívu očistíme a nastrouháme na hrubé nudličky, nebo nasekáme na drobno, mrkev nastrouháme na nudličky. V pánvi na rozehřátém másle hlívu s rozdrobeným bujónem restujeme (rychle) asi 10 minut.
Krok 2: Přidáme mrkev, hrášek a restujeme dalších 10 minut. Dochutíme solí, pepřem a vmícháme smetanu. Za stálého míchání krátce povaříme a odstavíme.
Zveřejněno 14. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hlíva s mrkví a hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2XzM
Moje poznámka
Hlíva s mrkví a hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2XzM
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 1 hodinou
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 16 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 17 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 19 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 20 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koňakové řezy
janatka před 16 minutami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 1 hodinou
Medovníkové koule
evik_svistik před 1 hodinou
Kokosky
veveruska73 před 9 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 10 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 12 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 12 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 12 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 12 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 12 hodinami
Tématické fráze:
hlíva s mrkví,
zadělávaná hlíva ústřičná,
hlíva s hráškem a mrkví,
hlíva s s mrkví,
hlíva dušená mrkev,
salát z hlívy a s hráškem,
houby s hráškem a s mrkví,
hliva s porkem a mrkvi,
hlíva ústřičná s mrkví,
hovezi hliva mrkev omacka,
restování hlívy,
restování mrkve
Suroviny:
hlíva ústřičná,
mrkev,
hrášek mražený,
máslo,
sůl,
pepř bílý mletý,
bujón,
smetana zakysaná
Komentáře (6)