

Kuřecí nudle Tandoori masala s hlívou a pórkem
Doba přípravy: 20 minut + naložení masa 4-6 porcí Drůbeží maso 9 názorů
Suroviny
- 1 kg kuřecích prsou
- koření Tandoori masala
- olivový olej
- sůl
- pepř
- 6 výhonků hlívy ústřičné
- 1 větší čerstvý pórek
Postup přípravy receptu
Kuřecí prsa nakrájíme na širší nudle, osolíme, opepříme a vetřeme v oleji rozmíchané koření Tandoori masala a necháme odležet, nejlépe do druhého dne. Nakrájíme si hlívu ústřičnou na středně velké kousky. Pórek nakrájíme na širší kolečka.
Rozpálíme olivový olej a naložené, nasolené a kořením ochucené nudle z kuřecích prsou zprudka opékáme do křupava. Poté přidáme nakrájenou hlívu a pórek a lehce ještě restujeme.
Nijak nezahušťujeme a jako příloha se hodí opékaný vařený brambor a nebo jasmínová rýže.
Poznámka
Jak říkáme u nás v Brně "fofrová chálka"(rychlé jídlo).
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek
Ohodnoťte recept: Kuřecí nudle Tandoori masala s hlívou a pórkem
-
-
hezký rychlý receptík, moc pěkné fotky
+6
-
Colombo bomba
, fotky nemají chybu
Nádhera
-
Colombo, jak je někde hlíva, tak je to pro mně signál pro velkou dobrotu, není to jinak u tvého receptu a proto ti dávám boda
-
Colombo
, samé dobrůtky... Koření znám, je báječné. = bod pro tebe + další recept k uložení pro mě...
-
Len chcem poznamenat,ze tandoori kurca sa neopeka na panvici, ale sa pecie.
Wikipedia: "Tandoori kurca je marinovane v koreninach a tradicne pecene pri vysokych teplotach v hlinenej peci Tandoor alebo na tradicnom grile". -
-
"Zgómnu a když tak hóknu"
-
Ty já su taky z Brna, máš ještě porci? :D