Hlíva s mrkví a hráškem

JanaB1 Kuchařka: JanaB1

Doba přípravy: 45 minut 4 porce Zeleninová jídla 5 názorů

Suroviny

500 g hlívy ústřičné
150 g mrkve
150 g mraženého hrášku
60 g másla
sůl
mletý bílý pepř
1 kostka bujónu
200 g zakysané smetany
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu očistíme a nastrouháme na hrubé nudličky, nebo nasekáme na drobno, mrkev nastrouháme na nudličky. V pánvi na rozehřátém másle hlívu s rozdrobeným bujónem restujeme (rychle) asi 10 minut.

  2. Přidáme mrkev, hrášek a restujeme dalších 10 minut. Dochutíme solí, pepřem a vmícháme smetanu. Za stálého míchání krátce povaříme a odstavíme.

Poznámka

Kdo chce mít zeleninu křupavou, tak zkrátí čas restování na polovinu - 5+5 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hlíva s mrkví a hráškem

  • JanaB1 JanaB1(autorka receptu)

    Juraj: Pouze se solí to není už tak chutné. S bujónem nám to víc chutná. ;-)

    Odpovědět

  • rihana rihana

    A to já zase s bujón můžu, bude to chutnější. Pěkné. Ukládám.

    Odpovědět

  • Juraj Juraj

    Vyzerá to dobre, len ja by som vynechal bujón.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jani, jak tam máš naši oblíbenou hlívu, nemůže to být jinak, než za 3.bod:yes: a je to krásně zdravý recept;-)

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    Dobrá a rychlá chuťovka, všechno mám rád:yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: hlíva s mrkví zadělávaná hlíva ústřičná hlíva s hráškem a mrkví hlíva s s mrkví hlíva dušená mrkev salát z hlívy a s hráškem houby s hráškem a s mrkví hliva s porkem a mrkvi hlíva ústřičná s mrkví hovezi hliva mrkev omacka restování hlívy restování mrkve

Zapomněl/a jsem heslo