Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 28 452 kJ / 6 800 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 100,09 g |
| Tuky | 404,69 g |
| Vláknina | 25,50 g |
| Cholesterol | 1,06 g |
| Sodík | 4,31 g |
| Sůl | 0,39 g |
| Sacharidy | 676,70 g |
Postup přípravy
Den předem si uvaříme salko - 2 hod vaříme pod pokličkou na mírném plameni (já vařím najednou vždy několik plechovek a mám je do zásoby - vydrží stejně jako neuvařené nebo kterákoliv jiná konzerva). Zkaramelizované salko vyšleháme s máslem a na konci přidáme 200 g mletých vlašských ořechů. Krok 5: Krém 2.:
Zakysanou smetanu dobře rozmícháme s moučkovým cukrem. Krok 6: Funále:
První placku namažeme krémem č.1 a položíme krémem nahoru. Druhou placku namažeme znovu krémem č.1 otočíme ji a zespoda namažeme krémem č.2. Touto stranou s č.2 ji přiložíme na první placku (na krém č.1). Stejným způsobem postupujeme až k poslední placce. Pak namažeme krémem č.1 i boky dortu a obalíme celý dort v rozdrcených odkrojkách (já je rozdrtila válečkem na vále). Drobečky posypeme i vršek dortu. Zabalíme ho do freshfolie a necháme nejlépe ve sklepě min. 2-3 dny odležet.
Zveřejněno 18. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srdcový medovník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxY5
Moje poznámka
Srdcový medovník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxY5
Nejnovější recepty
Roastbeef s béarnskou omáčkou podle Mirka Kaliny
Přidáno před 52 minutami
Kuřecí kousky se zázvorem
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené tortilly s tuňákem
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
Přidáno před 16 hodinami
Škvarkovka podle dědečka
Přidáno před 16 hodinami
Fofrová nivová pomazánka
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dýňový perník s rumovou polevou
Kukuruza před 7 minutami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Jjulie před 9 minutami
Zelná polévka s klobásou
Obeson před 41 minutami
Nudlová polévka
Kajkajak před 46 minutami
Křupavé bramboráky
Zdeninka19 před 2 hodinami
Jogurtová bábovka s pudinkem
KoRaNiSaH před 4 hodinami
Nejlepší špenát
[email protected] před 4 hodinami
Hovězí loupaná plec na pepři a bramborové kaši
Fitulka před 5 hodinami
Pohanka s restovanou zeleninou
Fitulka před 5 hodinami
Středomořský rajčatový salát
Fitulka před 5 hodinami
Tématické fráze:
medovník recept,
medovník,
krém na medovník,
srdcový dort,
jak nazdobit medovník,
srdcove dorty,
nejlepší medovník,
marlenka videorecept,
zkaramelizované salko,
nazdobený medovník,
jak nazdobit marlenku,
medovník videorecept,
medovník krém,
medovník originál recept,
medovník salko,
dort medovnik srdicko,
recepty na medovník,
recept na srdcovy dort,
marlenka video recept,
salko medovnik
Suroviny:
máslo,
cukr krystal,
vejce,
med,
mléko,
soda jedlá,
mouka hladká,
salko,
máslo,
ořechy vlašské,
smetana zakysaná,
cukr moučkový
Komentáře (16)
Když si nejsi jistá, tak udělej raději dvojitou dávku a když ti zbyde, tak ho použiješ příští týden na nějakou buchtu nebo řezy. V lednici vydrží a nouzi jde dát i do mrazáku
Papričko, ten řez je úžasný.